FC Barcelona jahtaa tiistai-iltana kotikentällään AC Milanin päänahkaa Mestarien liigassa. Milanolaiset puristivat avausosasta hieman yllättäen 2-0-voiton ja Barcelona pitää vähintään kyetä samaan, jos meinaa eurokevättään jatkaa.

Italialaissivusto Football-Italia uskoo Barcelonan lähtevän otteluun nostamalla miehiä puolustuksesta ylöspäin ja pelaavan alakertaa vain kolmen pelaajan linjalla, jossa pelaisivat Gerard Pique, Javier Mascherano sekä Jordi Alba.

Keskikentän pohdinnoissa muodostavat loukkaantumisestaan paluun tekevä Xavi, Sergio Busquets ja Andres Iniesta ja hyökkääjiä systeemissä olisi periaatteessa neljä – miten asiaa nyt haluaa paperilla tulkita – Lionel Messi 10-paikalla, Alexis Sanchez piikissä ja nuori Tello toisella laidalla ja hyökkäysorientoitunut puolustaja Dani Alves toisella laidalla.

Taktiikassa ei sinänsä ole mitään uutta, koska usein neljän miehen linjalla pelatessa laitapakit nousevat Barcelonan systeemissä runsaasti, jolloin alin keskikenttäpelaaja jää ns. kolmanneksi puolustajaksi. Yllä olevassa taktiikassa kuitenkin mm. Alves vapautettaisiin entistä selkeämmin hyökkäyksen käyttöön.

AC Milanin hyökkäyskolmikon muodostanevat Stephan El Shaarawy, Kevin-Prince Boateng sekä M’Baye Niang. Seuraan tammikuussa siirtynyt Mario Balotelli ei ole edustuskelpoinen pelattuaan alkulohkopelejä Manchester Cityssä.

Ottelu näytetään suorana lähetyksenä YLE TV2:lla klo 21.45 alkaen.