Huuhkaja-ryhmän laitapakki Jukka Raitala on kevättalvella saanut hyvin vastuuta Hollannin liigan seurassaan Heerenveenissä.

Raitala huilasi välillä pari peliä nilkkavaivojen vuoksi, mutta oli viikonlopun NEC Nijmegen -ottelun kokoonpanossa aloittaen vaihdosta. Kutsu kentälle kävi kuitenkin jo kesken avauspuolikkaan.

– En odottanut edes olevani avauksessa. Kun edellispelissä kaatui PSV, niin oli aika selvää ettei joukkuetta muuteta. Vastuuta tuli nyt sitten vaihteeksi näin päin eli kaveri loukkaantui ja minä sain tilaisuuteni, Raitala kommentoi ottelua OrsaSportin kotisivuilla.

NEC aloitti ottelussa maalinteon tunnin pelin kohdalla, mutta Heerenveen puristi lopulta voittoon, mikä oli seuralle jo neljäs peräkkäinen. Taistelu putoamisviivan tuntumassa on vaihtunut jo europelihaaveiksi.

– Siinä ovat vielä kaatuneet niin PSV kuin Twentekin. Nyt tähtäin on täysin kahdeksan joukossa ja Eurooppa-liigan play-offseissa, Raitala myönsi.

– Ennen peliä juuri puhuttiin, että jos nyt tulee tappio, niin melkein loppukausi on sarjapaikan varmistamista enää. Voitto piti meidät kuitenkin hyvissä asemissa.

Raitala on mukana Huuhkaja-ryhmässä, joka kohtaa perjantaina Espanjan MM-karsinnassa. Joukkue kohtaa seuraavana tiistaina myös Luxemburgin ystävyysottelussa, myös vieraskentällä.