Huuhkajat ei voinut pitkään juhlia MM-karsintojen Espanja-tasapeliä, kun jo tiistaina joukkue kohtaa Luxemburgin vieraskentällä. Kyseessä on kuitenkin vain ystävyysottelu.

Suomen rooli ottelussa muuttuu täysin päinvastaiseksi. Espanjaa vastaan Suomi lähti otteluun täysin altavastaajana, mutta nyt sen roolin ottaa FIFA-rankingin 151:s Luxemburg.

– Varmasti on tulossa erilainen peli kuin Espanjaa vastaan. Meidän pitää nyt pystyä vaihtamaan puolustusmoodista hyökkäysmoodiin, päävalmentaja Mixu Paatelainen pohtii Palloliiton kotisivuilla.

Jos Espanjalla oli vaikeuksia murtaa Suomen puolustusmuuri, voi samoja ongelmia kohdata nyt Suomi. Rikkominen on kuitenkin aina helpompaa kuin rakentaminen.

– Hallitsemme varmasti peliä enemmän ja se on myös tavoitteemme. Se ei kuitenkaan tarkoita, että pelistä tulisi helppo ja meidän on keskityttävä täysin siihen. Espanja-peliä ei auta enää muistella, se ei auta yhtään tiistaina ja mitään hyvänolontunnetta siitä ei saa jäädä.

Seuraavat tosipelit ovat kaksi MM-karsintapeliä kesäkuussa Valko-Venäjää vastaan. Tässä haetaan jo tunnelmaa niihin kamppailuihin.

– Omaa pelaamista ja pallonhallintaa pyrimme kehittämään ja tietysti tämä palvelee myös Valko-Venäjä -otteluita siinä mielessä.

Ottelu Luxemburgissa pelataan tiistaina klo 20.30 alkaen. Ottelu on katsottavissa suorana nettilähetyksenä YLE Areenasta ja jälkilähetyksenä klo 21.35 alkaen TV2:ssa.