Tiukasti paikasta Mestarien liigaan kisailevien Tottenhamin ja Arsenalin on huhuttu jo pitkään tarkkailleen Aston Villan Christian Bentekeä.

22-vuotias belgikärki teki jo kauden 13 Valioliiga-maalinsa viikonloppuna. Hän iski 3-2-voittomaalin putoamistaistelun kannalta elintärkeässä ottelussa Queens Park Rangersia vastaan.

Voittonsa ansiosta Villa nousi 30 pisteeseen ja on nyt kolme pistettä viimeisellä putoajan paikalla olevan Wiganin edellä. Jumbokaksikkona on Reading-QPR-parivaljakko 23 pisteessä.

Kesällä Villaan Genkistä siirtynyt pelaaja on kertonut viihtyvänsä ainakin toistaiseksi hyvin kotikannattajien ykkössuosikkina.

– Kannattajat ovat osoittaneet minua kohtaan suurta kunnioitusta ja olen kentällä yrittänyt antaa kaikkeni seuran eteen. Villa Park on legendaarinen stadion. Kentälle astuessasi sinut täyttää erikoinen tunnelma. Toivottavasti pystyn jatkamaan maalitehtailuani kauden loppuun asti.

– Kotikannattajat ovat olleet valtavana tukena. Taistelemme viimeisessä yhdeksässä ottelussa heitä varten ja uskomme saavamme heiltä samanlaista kannustusta.

Mikäli Villa säilyy, mies saatetaan nähdä seuran paidassa ensikin kaudella ellei joku suurista ole valmis panostamaan kunnolla miehen hankintaa varten. Sekä Arsenalin että Tottenhamin ryhmistä löytyy selkeä tarve sentterille.

Benteke on mukana maansa pelaajaryhmässä, joka kohta Makedonian tasavallan kahdesti viikon sisään MM-karsinnassa. Belgia johtaa karsintalohkoaan ennen Kroatiaa ja Serbiaa.