Huuhkajien konkarikärki Mikael Forssell, 32, teki maajoukkueuransa avausmaalin vuonna 2001 Luxemburgia vastaan. Sen jälkeen mies onkin iskenyt niitä liukuhihnalta ja kokonaissaldo on jo 28 osumaa. Perjantain Espanja-tasapelissä ”Miklu” ei päässyt kentälle, mutta iloitsi toki muiden mukana 1-1-tuloksesta, joka on Suomen jalkapallohistorian merkittävimpiä saavutuksia.

– Totta kai me juhlimme saavutusta hieman, olimme erittäin onnellisia eikä kukaan osannut odottaa sitä. Olimme keskittyneitä ja meillä oli hieman onnea. Espanjalla ei ollut heidän paras päivänsä. Koko ottelun ajan tiesimme pystyvämme maalintekoon ja onnistuimme siinä paikan saatuamme, Forssell muistelee luxemburgilaisen Tageblatt-lehden haastattelussa.

Vuonna 2003 Forssell pelasi lainalla Mönchengladbachissa hyvällä menestyksellä. Silloin joukkueen takalinjoilla pelasi kokenut Jeff Strasser, joka kuuluu Luxemburgin jalkapallohistorian suuriin pelaajiin. Strasser on jo siirtynyt valmennuspuolelle, mutta lienee paikalla kun maat kohtaavat tiistai-iltana.

– Hän oli minulle kuin isä minulle, Forssell kertoo odottaen erittäin paljon miehen tapaamista maaottelun yhteydessä.

Suomi saa ennakkosuosikin paineet

Suomen pitää kääntää ajatusmaailmansa päälaelleen Luxemburg-ottelussa. Nyt Suomi on selkeä ennakkosuosikki ja hallitsee palloa. Luxemburg pyrkii pelaamaan kuten Suomi Espanjaa vastaan.

– Tilanne on vaarallinen ja peli helpompi Luxemburgille. Mitä olemme ottelusta puhuneet, niin meidän pitää säilyttää tasomme. Aiemmin meillä on ollut vaikeuksia pieniä maita vastaan, joten nyt meidän pitää osoittaa mihin todella pystymme.

Luxemburg-Suomi-ottelu näytetään suorana nettilähetyksenä YLE Areenasta. Ottelu alkaa klo 20.30. Jälkilähetys YLE TV2:ssa klo 21.35 alkaen.