Suomalaishyökkääjä Timo Furuholm on käyttänyt kevään lainapestinsä hyväkseen erinomaisesti. Mies ei saanut roolia 1. Bundesliigaan nousseessa Fortuna Düsseldorfissa ja lähetettiin tammikuussa lainalle 3. liigassa pelaavan Hallescher FC:hen, joka tuskaili maalintekonsa kanssa ja jopa putoaminen häämötti.

25-vuotias kärkipelaaja on maaleillaan nostanut joukkuetta sarjassa ylöspäin. Viisi maalia seitsemään peliin ja joukkue on noussut sarjassa jo kahdeksanneksi – 10 pistettä putoajan viivasta.

– Tunsin jo parin päivän jälkeen, että Timo sopii meille ja nostaa meidän vaarallisuuttamme maalin edessä. Hän on alusta asti alkaen antanut kaikkensa ja mikä tärkeintä: onnistunut heti maalinteossa, Halle-loutsi Sven Kohler hehkutti Kickerin-verkkosivuilla.

Fortunan manageri Werner Wolf oli pelaajan puolesta mielissään lainapestin kulusta.

– Tavoitteemme on, että hän saa peliaikaa ja itseluottamuksensa takaisin. Nyt kaikki näyttää sujuvan.

– Hän oli todella onneton istuessaan Suomen maalikuninkaana ainoastaan katsomon puolella. Hänelle oli siksi erittäin tärkeää, että hän pääsee pois Düsseldorfista ja lyö itsensä läpi muualla.

Furuholmia ei valittu Suomen maajoukkueryhmään, joka kohtaa perjantaina Espanjan MM-karsintaottelussa. Saksalaisaviisi paljasti kuitenkin, että suomainen nimettiin ryhmään varamieheksi.