Huuhkajien keskikenttäpelaaja Riku Riski aloittaa toisen kautensa Norjan pääsarjan Hönefoss BK:ssa. Viime kauden alku oli sensaatiomainen. Seura taisteli aivan kärjessä ja suomainen iski maaleja liukuhihnalta. Loppukaudesta joukkue joutui pitkään tappioputkeen ja loukkaantumiset vaivasivat kapealla materiaalilla pelaavaa ryhmää, kun mm. Riski itsekin oli puolitoista kuukautta sivussa loukkaannuttuaan maajoukkuematkalla.

Lopulta seura joutui jopa putoamiskurimukseen, mutta säilytti sarjapaikkansa. Riski oli joukkueensa paras maalintekijä 10 osumallaan. Joukkueeseen liittyi viime syksynä myös toinen Suomen maajoukkuepelaaja, kun Toni Kolehmainen otettiin vahvistamaan keskikenttää.

Ensi viikonloppuna alkavalla sarjakaudella joukkue tavoittelee maksimitasonsa ylläpitoa koko kauden läpi ja parempaa onnea loukkaantumisten suhteen. Maalitkin kelpaavat Riskille.

– Oman maalimäärän nostaminen olisi tietenkin mukavaa. Toivon ennen kaikkea, että joukkueena ollaan korkeammalla ja pystytään pitämään se taso, mikä oli viime kauden alussa. Uskon, että viiden parhaan joukkoon on täydet edellytykset, Riski kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Myös meillä oli iso epäonnea loukkaantumisten kanssa. Kun pienestä ringistä putoaa monta kerralla pois, ei kestetä sitä Onneksi kausi klaarattiin mallikkaasti.

Kaikkea loppukauden pitkästä alamäestä mies ei kuitenkaan halua laittaa loukkaantumisten piikkiin, koska vaikeudet alkoivat jo aiemmin.

– Se oli tietenkin materiaalistakin kiinni, mutta pelin taso romahti muutenkin. Meillä oli pieni kesän EM-kisatauko ja oli liikakin aikaa miettiä missä ollaan. Yhtäkkiä huomattiin, että asiat eivät tapahtuneet samalla tavalla itsestään.

Maajoukkueessa keskikentällä, Norjassa kärkipelaajana

Suomen kentillä ja maajoukkueessa Riski on totuttu nähtävän kärjen alapuolella, mutta norjalaisseurassa mies pelaa useammin aivan hyökkäyksen kärjessä. 10 liigamaalia viime kaudelta kertoi, että turhaan häntä ei siellä pidetä.

– Tykkään roolista pelata piikissä. Sekin rooli sopii minulle. Jos joukkueen syöttöpeli saadaan kuntoon ja peli rullaamaan kunnolla tykkään pelata myös tuolla paikalla.

Riski on mukana jälleen Suomen A-maajoukkueryhmässä, kun joukkue matkustaa MM-karsintaotteluun Espanjaan 22. maaliskuuta. Ryhmä kohtaa myös Luxemburgin sitä seuraavalla viikolla ystävyysottelussa.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen)