Ronaldo jahtaa Messin maaliennätystä – vain yhden osuman jäljessä

© Kuva: Getty Images

Real Madridin Cristiano Ronaldo on hyvässä vauhdissa jahtaamassa vastaparinsa FC Barcelonan tähtipelaajan Lionel Messin kalenterivuoden maaliennätystä. Messi iski ällistyttävät 90 maalia vuoden 2012 aikana seura- ja maajoukkuepeleissä.

Ronaldo on iskenyt alkuvuoden aikana jo 20 maalia 17 otteluun ja on vain maalin jäljessä argentiinalaisväkkärän viime kauden tahtia.

Messi ampui vuosi sitten vastaavan aikana 21 osumaa, joista viisi kerralla Bayern Leverkusenin verkkoon Mestarien liigan toisessa puolivälieräottelussa.

Miehet tuntuvat kirittävän toinen toistaan kovempiin ennätyksiin. Ronaldo iski 41 liigamaalia kaudella 2010-11 ja Messi vastasi seuraavalla kaudella iskemällä 50 maalia, kun Ronaldo jäi ”vaivaiseen” 46 osumaan.

Ennen Messia kalenterivuoden maaliennätystä piti hallussaan saksalainen Gerd ”Der Bomber” Müller, joka iski 85 osumaa vuonna 1972. Muutama muukin on joidenkin lähteiden mukaan ylittänyt jo tämän saldon, mutta tiedot ovat osin puutteellisia. Epäselvyyksistä johtuen FIFA:kaan ei ole millään tavalla vahvistanut Messin saavutusta.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!