Suomen maajoukkuepelaajia oli runsaasti viikonloppuna tositoimissa Ruotsin cupin lohkovaiheessa. Lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja ja kahdeksan neljän joukkueen lohkon voittajat etenevät pudotuskierroksille.

BC Häcken otti 3-0-voitto IFK Värnamosta. Kari Arkivuo pelasi täydet minuutit, Mika Ojala ei ollut kokoonpanossa.

Häcken on 2 lohkon toisena kolmella pisteellä, kärjessä Falkenbergs IF kuudessa pisteessä. Voittamalla päätöspelinsä Örebrota vastaan ja Falkenbergin hävitessä Häcken menee jatkoon.

Paulus Arajuuri pelasi 90 min, kun Kalmar FF kaatoi 3-0 (2-0)-lukemin IK Bragen. Kalmarilla on neljä pistettä kahdesta pelistä.

Jatkohaaveet elävät vielä päätöspelissä, mistä pitäisi saada vähintään kahden maalin voitto IFK Göteborgista, joka on lohkon 7 kärjessä kuudella pisteellä. Teoriassa myös kolmantena oleva Nyköpings voi voittaa lohkon, mutta se vaatisi murskavoittoa ja IFK:n tappiota.

Sjölund taistelee ex-seuraansa vastaan jatkopaikasta

Daniel Sjölund pelasi 74. min, kun Åtvidabergs hävisi Umea FC:lle 1-2 (0-0)-lukemin. Joona Toivio puolestaan ei ollut kokoonpanossa, kun Djurgården voitti Jönköpings Södran 3-1. IFK Mariehamnista talvella seuraan siirtynyt Aleksei Kangaskolkka pelasi täydet minuutit JS:n ryhmässä.

Djurgården voittaa lohko 8:n mikäli se saa vähintään pisteen ex-pelaajansa Sjölundin joukkueelta päätöspelissään. Åtvidabergs voi vielä mennä ohi jos voittaa vähintään kolmella maalilla.

Huuhkaja-pakki Jere Urosen Helsingborgs IF voitti BoIS:n sunnuntaina 5-0-lukemin ja on lohkon 6 toisena neljällä pisteellä. Joukkue ratkoo lohkon voiton päätöspelissä Gefle IF:ää vastaan ( 6p).

Uronen on poissa pelikentiltä loukkaantumisen vuoksi vielä ainakin huhtikuuhun asti. Miehen polvivamma leikattiin tammikuun alussa.

Markus Halsti pääsi kentälle vaihdosta 84. minuutilla, kun Malmö FF haki 2-0- voitto IK Frejsta. Malmö on lohkon 3 kärjessä neljässä pisteessä Östers IF:n kanssa, kun maaliero ja tehdyt maalit ovat samat joukkueilla. Päätösottelut Malmö-Sundsvall, Östers-Frej.

Jos päädytään tasapisteisiin, verrataan ensi maalieroa, sitten tehtyjä maaleja. Jos vielä ollaan tasoissa, niin keskinäinen ottelu ratkaisee ja lopulta vuoden 2012 sarjasijoitus.

Lohkojen ratkaisupelit pelataan ensi viikonloppuna.