Nuori suomalaistoppari Thomas Lam oli päässyt jälleen hollantilaisseuransa AZ Alkmaarin avauskokoonpanoon, kun joukkue kohtasi Heraclesin vieraskentällä.

Suomalaistoppari saa kiittää joukkuekavereitaan voitosta, koska 19-vuotias nuorukainen ajettiin punaisella kortilla ulos puolen tunnin pelin kohdalla. Tuomio oli suhteellisen kova rikkeeseen nähden.

Suomalaispuolustaja yritti purkaa palloa liukutaklauksella, mutta myöhästyi tilanteessa ja lanasi vastustajan matkalla napit edellä. Kontakti vastustajaan oli kuitenkin suhteellisen kevyt ja pelkkä varoitus olisi saattanut olla kohtuullisempi tuomio.

AZ johti ulosajon hetkellä ottelua jo 2-0-lukemin ja taisteli lopulta voittoon. Heracles kavensi vielä avauspuolikkaan lopulla, mutta ottelu päättyi näihin Alkmaarin 2-1-voittolukemiin.

Lam kuuluu Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen runkopelaajiin. Mies on kuluvana vuonna noussut AZ Alkmaarin pelaavaan kokoonpanoon. Ottelu oli miehelle viides avauskokoonpanossa tällä kaudella ja kolmas putkeen.