Tottenham kaatoi sunnuntaina Arsenalin kotikentällään 2-1-lukemin ja joukkue tarrasi yhä vahvemmin kiinni sijoituksesta neljän parhaan joukkoon, mikä takaisi ensi kaudeksi paikan Mestarien liigaan.

Tottenham on kolmantena ja karkotti viidentenä olevan Arsenalin seitsemän pisteen päähän. Välissä on vielä Chelsea neljäntenä, kaksi pistettä Spursin takana.

Tottenhamin portugalilaisluotsi Andre Villas-Boas näkee seuransa olevan jo lähellä nousemista Englannin kenttien suurien joukkoon. Mestarien liigaan pääsy on ensimmäisiä askelia suuruuteen.

– Seurassa jokaisen tavoite on päästä sinne. Seura liikkuu siihen suuntaan, että meitä voidaan kutsua yhdeksi suurista. Olemme ottaneet jättimäisiä askelia investoimalla seuran rakenteisiin ja pelaajiin, Soccernews.com siteeraa Villas-Boasia.

– Olemme keskittyneet pääsemään Mestarien liigaan. Pelaajat ovat tehneet siitä tavoitteensa ja uskaltavat sanoa sen ääneen ja heidän halunsa tehdä se todeksi on ollut mahtava viimeisissä peleissä.

Samaan hengenvetoon Tottenham-luotsi varoittaa joukkuetta siitä, että matka menestykseen on vielä pitkä.

– Viime vuonna Arsenal voitti kamppailun (vastaava paikallispeli helmikuun lopussa) ja kavensi eron seitsemään pisteeseen. Silloin näytti siltä, että Mestarien liigaan pääsy oli yhä todennäköinen lopputulos Tottenhamille, mutta kaikki haihtui nopeasti.

– Ero ei ole täysin turvallinen. Sillä voi olla kuitenkin suora vaikutus heidän motivaatioonsa ja myös meidän. Me olemme positiivisessa kierteessä, kun taas heidän käyränsä osoittaa alaspäin. Pääseminen negatiivisesta kierteestä on hankalaa.