Kotimaisen jalkapallotalvi ollut täynnä puhetta HJK:n vahvistumisesta ja joukkueen jo ”varmasta”, viidennestä peräkkäisestä, Suomen mestaruudesta.

Ykköshaastajaksi on noussut TPS, joka voitti oman Liigacupin alkulohkonsa ilman yhtään tappiota, kun taas HJK hävisi viikonloppuna ensimmäisen Liigacup-ottelunsa. Neljän voiton perään MYPA kaatoi helsinkiläiset Kouvolassa 1-0-lukemin.

TPS-luotsi Marko Rajamäki pitää yleensäkin upeana asiana kotimaisella jalkapallolle nimimiesten saamista Suomeen ja toivoo ryhmänsä olevan joukkue, joka lyö HJK:lle luun kurkkuun.

– Olen ymmärtänyt, että Mikael Forssellilla, Mika Väyrysellä ja Teemu Tainiolla olisi ollut kosolti ottajia muuallakin, mutta heillä näyttää olevan halu kirjoittaa uutta tarinaa suomalaiseen jalkapallohistoriaan, Rajamäki kertoi Veikkausliigan haastattelussa.

Joidenkin mielestä yllä mainitut pelaajat, joista jokainen on yli 30-vuotias, ovat tulleet kotimaahansa jäähdyttelemään.

– Kukaan noista pelaajista ei ole ikäloppu, joka on tullut tänne jäähdyttelemään. Aivan loistava juttu tällä liigalle saada tuollaisia pelaajia, ”Rapa” kuittaa.

– Hatunnosto Helsingin suuntaan, että siellä on tehtyä hyvää työtä pitkäjänteisesti. Ei meidän muidenkaan auta muuta kuin tehdä yhä kovemmin töitä, että pysytään perässä.

TPS pelaa oman Liigacupin puolivälierän Turussa ensi lauantaina. Vastustaja on vielä auki, mutta se tulee olemaan toiseksi paras lohkokolmonen. Lohkot ovat vielä kesken. Lisätietoa lohkotilanteista ja jatkoohjelmasta löydät täältä.