FC Lahden 18-vuotias toppari Joel Mero siirtyy Saksan bundesliigajoukkue Borussia Mönchengladbachin riveihin neljän vuoden mittaisella sopimuksella.

FC Reippaan kasvatti tutustui Mönchengladbachin organisaatioon viime vuoden lopulla, mutta sopimus tässä vaiheessa tuli pelaajalle pienoisena yllätyksenä:

– On todella hyvät fiilikset ja tavallaan myös epätodelliset. En osannut odottaa sopimustarjousta. Nyt on odottavaiset fiilikset ja kunnianhimoa siihen, että pääsisin pelaamaan Bundesliigaa, Mero sanoo seuran verkkosivuilla.

Mönchengladbach hankki Meron alkuun nelostoppariksi. Suomalainen viettää siis aikaa reservijoukkueen kanssa, mutta nouseminen edustuksen mukaan on myös mahdollista jossain vaiheessa.

– En lähde Saksaan sen takia, että tavoitteeni olisi kakkosjoukkueessa. Mitä nopeammin pääsen edustusjoukkueen kanssa treenaamaan, sitä parempi. Tavoitteena olisi päästä pelaamaan Bundesliigaa kahden vuoden sisällä, Mero paljastaa.

– Matkaa siihen on vielä paljon, mutta luotto on kova.

Mero siirtyy uuteen seuraansa heinäkuun alussa, kun kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa. Siihen saakka hän pelaa FC Lahden kanssa Veikkausliigaa.