HJK:n superlupaus Joel Pohjanpalo kertoi SuomiFutis-sivuston haastattelussa haluavansa parantaa viime kaudesta. Tämä tarkoittaa kärkimiehen tapauksessa enemmän maaleja.

Pohjanpalo loi myös pikaisen katseen kesän siirtomarkkinoihin ja mainitsi Keski-Euroopan kiehtovan.

Viime vuonna, kun juttelimme samoihin aikoihin, sanoit tekeväsi 10 liigamaalia. Tuleeko tänä vuonna vielä enemmän häkkejä?

Toivottavasti tulee enemmän maaleja kuin viime vuonna. Viime vuonna oli kymmenen ränniä, nyt se on 15 ainakin. Aina pitää eteenpäin mennä. Lähtökohta on se, että enemmän maaleja pitää tehdä ja paremmin pitää pelatakin.

Teille tuli aika kova vahvistus tuonne kärkeen (Mikael Forssell) seuraksesi. Uskotko, että sinulle tulee yhä saman verran vastuuta hyökkäyspäässä?

Katsotaan nyt, kun kausi lähtee käyntiin. Tässä olen itsekin vielä vasta ollut kuukauden pelikuntoinen. En ole vieläkään päässyt ihan täysin peliin mukaan. Tässä on uusi valmentaja, uusi pelisysteemi ja pelataan yhdellä kärjellä, mikä muuttaa asioita omassa pelaamisessa. Pitää taas opetella uusia juttuja.

Nyt koko ajan pääsen pikkuhiljaa koko ajan enemmän ja enemmän mukaan. Pari viimeistä peliä on tuntunut tosi hyvältä pelata. Olen vähän löytänyt sitä, että mistä hakee palloa ja missä omat jätkät liikkuu. Eiköhän sitten taas, kun kaudella pääsee pelaamaan, maaleja ala syntyä.

Forssell on kovan luokan pelimies. Mitä asioita häneltä voi ottaa opiksi?

Totta kai ”Miklu” on pelannut paljon ulkomailla ja sen huomaa tekemisestä. Hän pystyy aina tosi nöyrästi ja pieni pilke silmäkulmassa treenaamaan ja pelaamaan. Seuraan aina, miten Miklu tekee asioita ja otan mallia siitä.

Tärkeintä on kuitenkin se, mikä tuntuu itsestä hyvältä ja mikä vie itseä eteenpäin. Täytyy luoda oma ura, eikä luoda uraa toisen pelaajan mukaan.

Teetkö enemmän maaleja ensi kaudella kuin Forssell?

Juuri kysyttiin samaa (nauraa). Paha sanoa. Tärkeintä on kuitenkin se, että joukkue tekee mahdollisimman paljon maaleja.

Nyt, kun pelataan yhdellä kärjellä, ei tiedä yhtään, ollaanko samaan aikaan koskaan kentällä. En osaa yhtään sanoa.

Olit varsin nuori silloin, kun Forssell paukutti 17 valioliigamaalia. Minkälaista se on pelata tällaisen esikuvan kanssa?

Onhan se tosi hienoa. Emme ole päässeet vielä yhdessä niin paljon pelaamaan. Mutta, kun olemme päässeet, onhan se aina ollut tosi miellyttävää. Miklu osaa liikkua kentällä. Ainakin tosi hyvältä tuntuu pelata hänen kanssaan.

Tammikuussa edessäsi oli lähes varmalta näyttänyt Bundesliiga-siirto. Sitten tuli loukkaantuminen ja siirto jäi tekemättä. Harmittaako asia vielä jälkikäteen?

Eipä se nyt enää. Totta kai siinä, kun se jalka napsahti, muutama kyynel saattoi tullakin. Ei se nyt enää paina. Keskitytään täysin siihen, mitä kevät ja kesä tuovat tullessaan. Yritetään pelata mahdollisimman hyvin HJK:lle ja hankkia viides mestaruus putkeen.

Siirretään katse elokuuhun. Mikä on ykkösvaihtoehtosi ulkomaansarjoista?

Kyllä varmaan se Keski-Eurooppa on edelleen ykkösvaihtoehto. En halua vielä tässä kohtaa miettiä siirtoasioita, sillä elokuulle on vielä tosi pitkä aika. Nyt pitää antaa ”Sikulle” (Sixten Boström) mahdollisimman paljon näyttöjä, jotta mahtuu pelaamaan.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö
(Twitter:@JaakkoKayhko)