Rovaniemen Palloseuran riveissä ensi kaudella pelaava Antti Okkonen istui SuomiFutis-sivuston toimituksen kanssa alas. Keskikenttämies kertoi ryhmän ensi kauden tavoitteista ja katsoi laajemminkin tulevaisuuteen.

Siirryit täksi kaudeksi Rovaniemelle, ja seura on palannut liigaan. Mihin asti uskot RoPS:n yltävän?

Rovaniemellähän on tapahtunut iso muutos tämän surullisenkuuluisan ottelumanipulaation jälkeen. Siinä mielessä se joukkue on suomalaistunut aika lailla. Nyt esimerkiksi Ykkösen hyvän viime kauden jälkeen seuraan on saatu hyviä profiilipelaajia. Kyllä meillä mielestäni ihan vahva joukkue on.

Ainoa asia on vaan, mitä nyt joillain muillakin joukkueilla on ollut, että meillä on ollut aika isoja loukkaantumisongelmia. Itsekin olin seitsemän viikkoa poissa joukkueharjoituksista. Tämä on ollut se meidän isoin ongelma.

Jo viime vuonna puhuttiin, että RoPS on joukkueeltaan liigatasoa. Mihin kohtaan itse uskallat sijoittaa ryhmän sarjataulukossa?

Jos me pääsemme pelaamaan suurimman osan peleistä parhaalla ryhmällä, niin uskon, että tavoitteemme kuuden joukkoon on hyvinkin realistinen. En näe sille kyllä mitään estettä. Toivottavasti nyt pysytään ehjinä.

Olet kiertänyt urasi aikana monissa eri seuroissa. Viimeksi pelasit HJK:n riveissä. RoPS:n ja HJK:n välillä taitaa olla aika suuriakin eroja?

Varmaan siinä organisaation koossa on se suurin ero. Sellaiset pelilliset erot, kuten miten harjoitellaan, ei siinä nyt sinänsä isoa eroa ole. Kyllä myös näkisin, että seura haluaa kehittyä ja sillä tavalla kasvaa. Mielestäni Rovaniemellä ollaan oikealla tiellä.

Teit kahden vuoden sopimuksen keväällä RoPS:n kanssa. Oletko asettanut mitään henkilökohtaisia tavoitteita uudessa seurassa?

Ei minulla ole mitään yksittäisiä tavoitteita, mutta kyllä minulla on kova halu menestyä. Kun tässä on jo 30 vuotta mittarissa, ei tässä sellaisia kehitysjuttuja enää ole. Sitä haluaa vain menestyä niin yksilönä kuin joukkueena.

En nyt lähtisi tänä vuonna mitalista puhumaan, mutta jos ja kun seura haluaa kehittyä ja mennä eteenpäin, niin haluaisin joku kausi voittaa RoPS:n kanssa mitalin.

Olet Oulun Luistinseuran kasvatteja. Oliko tämä osasyy, miksi halusit palata pohjoiseen?

Totta kai se pohjoinen ulottuvuus vaikutti siihen. Mitä nyt olemme perheen kanssa asuneet Rovaniemellä, olemme viihtyneet tosi hyvin. Ei ole mitään ongelmia ollut.

Voisitko sanoa kokeneempana RoPS-pelaajana jonkun sellaisen nuoren kaverin, jota ryhmästänne kannattaa seurata?

Hän on erittäin nuori, ja tietysti paljon riippuu siitä, kuinka paljon peliaikaa nyt tulee, mutta Olli Pöyliö. Hiljattain valittiin juuri nuorten maajoukkueeseen mukaan. Ehdottomasti kasvava pelaaja RoPS:ssa.

Tätä ehdottomasti RoPS tarvitsee, että omista junioreista alkaa tulla näitä pelaajia – siinä on ollut isompi katvealue useamman vuoden ajan. Esimerkiksi Ilolan Jari, joka on nyt seuran töissä muuten, on oikeastaan viimeistään sellaisia, jotka on tosissaan menestynyt.

Hieno nähdä, että rovaniemeläisiä, omia poikia, tulee mukaan joukkueeseen.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö
(Twitter:@JaakkoKayhko)