Veikkausliigan toisen kierroksen päättää maanantaina pääkaupunkiseudun derby, kun FC Honka sekä HJK kohtaavat Tapiolan nurmella.

HJK:lle ottelu on ensimmäinen, Honka kävi Turussa häviämässä avauskierroksella TPS:lle 0-2-lukemin. Honka-luotsi Mika Lehkosuo näki Henri Aallon saaman punaisen kortin ratkaisseen paljon.

– Ensimmäisenä on muistettava se, että jokaisen pelaajan on pysyttävä kentällä pelin loppuun asti. Edellinen ottelu Turussa oli kohtuullisen tasainen, kunnes meiltä lensi pelaaja pihalle. Tuo muutti ottelun kulkua ratkaisevasti, Lehkosuo kertoi Hongan kotisivuilla.

HJK on koko sarjaan lähdettäessä ennakkosuosikki. Honka tykkää myös perinteisesti pitää palloa hallussaan, mutta HJK lienee tässäkin ottelussa hallitseva osapuoli. Honka aikoo iskeä vastaan.

– Meidän on oltava vaarallisempia nopeissa vastahyökkäyksissä, joissa emme olleet niin hyviä Turussa. Kova taistelu on varmasti luvassa, koska on kyse paikallispelistä. Kaikkien on oltava henkisesti ja fyysisesti valmiita.

– Tästä tulee tietysti aivan erilainen kamppailu kuin Turussa. HJK pyrkii prässäämään huomattavasti aggressiivisemmin kuin TPS. Joukkue myös hyökkää eritavalla, joten ei TPS:aa ja Klubia voi verrata toisiinsa.

Hongalta puuttuu ottelusta pelikieltoaan kärsivä Aalto, myös Ilari Äijälän pelikunto on epävarma- Lisäksi Patrick Aaltonen sekä Tim Väyrynen ovat varmuudella sivussa.

Klo 18.30 alkava ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä tv-kanava Kutosella