FC Hongan kanssa sopimuksen hiljattain allekirjoittanut Roni Porokara viihtyi viime syksynä Israelin pääsarjassa. Pelillisesti reissu päättyi pettymykseen, mutta muuten kokemus oli antoisa.

Suomalaisen pesti Hapoel Ironi Kiryat Shmonanin joukkueessa tuli päätökseen tammikuussa. Mies sai Israelissa hyvin vastuuta syyskuussa heti siirtonsa jälkeen, vaikka alla oli rikkinäinen harjoituskausi.

Vastuu väheni kuitenkin nopeasti:

– Menin sinne ja rupesin heti pelaamaan, ja se meni ihan ok. Sitten vaihtui valmentaja, ja siinä vaiheessa, kun se valmentaja vaihtui, en enää pystynyt lyömään itseäni läpi uuden valmentajan aikana, Porokara kertoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Porokara ei mene kuitenkaan valmentajavaihdoksen taakse.

– En syytä sitä, että valmentaja vaihtui. Aika heikko jakso tuli itsellekin.

Ruoka toimitettiin kotiovelle

Porokara muistelee Israelin-reissua kaiholla. Huuhkajien ringistä tutulle keskikenttäpelaajalle jäi matkasta monta hyvää tarinaa.

– Ihmiset olivat siellä ihan uskomattomia. Asuin sellaisella omakotitaloalueella. Minulle tuotiin ruokaa ovelle ja pyydettiin illalla syömään. Ihmiset pitivät huolta, vaikka heillä ei ollut mitään tekemistä seuran kanssa, Porokara muistelee.

– He vain tiesivät, että ulkomaalainen pelaaja oli tullut asumaan sinne. Siinä mielessä kaikki oli kyllä ihan hyvin.

Porokaran haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan SuomiFutis-sivustolta tiistaina. Pysy siis kuulolla!