Jari Litmanen ennakoi keskiviikkoisesta Dortmundin ja Real Madridin välisestä Mestarien liigan ottelusta tasaväkistä koitosta, jossa kuppi kääntyy kuitenkin lievästi Real Madridin suuntaan.

Litmasen mielestä kotiottelu keskiviikkona on avainasemassa, mikäli Jürgen Kloppin johtama miehistö haluaa kammeta tiensä jatkoon otteluparista.

– Dortmundin on käytettävä kotiottelunsa tuoma hurmos hyväkseen ja voitettava Real. Tätä Kloppin miehet lähtevät hakemaan oman, tutun pelaamisen kautta, mutta myös riskillä, Litmanen sanoo peliyhtiö Betssonin tiedotteessa.

Dortmund on liikkeellä Mestarien liigan mittapuulla kokemattomalla ryhmällä, mikä on madridilaisten etu:

– Viime vuonna Dortmundin pelaajat eikä valmentaja saanut arvokasta oppia Mestarien liigan pudotusotteluista, sillä joukkue jäi silloin alkulohkovaiheeseen. Tällä kaudella vastustajat, kuten todettua, olivat kovia, mutta eivät aivan Euroopan kirkkainta kärkeä.

– Ja lisäksi vielä se todettu seikka, ettei heillä ole kokemusta ratkaisevan pudotuspelin pelaamisesta vieraskentällä, kääntää Real Madridin lieväksi suosikiksi, Litmanen perkaa.

Joukkueet ovat kohdanneet jo aiemmin tällä kaudella Mestarien liigassa, mutta Litmasen mukaan nyt panokset ovat paljon suuremmat.

”Huippumiehiä jokaiselle paikalle”

Real Madridin syksy oli vaikea, mutta mitä pidemmälle valkopaitojen kausi on mennyt, sitä positiivisimmaksi ovat myös tulokset kääntyneet.

-Joukkue on löytänyt tietynlaisen pelillisen ja henkisen harmonian tapahtumarikkaan ja ailahtelevan syksyn jälkeen. Real tietää taas, mitä he osaavat ja mihin he pystyvät.

– Huippumiehiä on jokaiselle pelipaikalle ja erityisen mausteen tuovat myös Realin saksalaistähdet Mesut Özil ja Sami Khedira, jotka tuntevat vastustajan läpikotaisin, Litmanen valottaa.

Litmanen nostaa myös madridilaisseurasta yhden yksilön esiin:

– Kirsikaksi Realin kakun päälle on heittää Cristiano Ronaldo, joka asettaa jo keskiviikon ottelussa sellaisen hyökkäysuhan Dortmundin puolustukselle, jollaista ei vielä tämän kauden Mestarien liigassa ole heillä ollut.

– Dortmundin kannalta olisikin ratkaisevaa, että Mats Hummels olisi taas toipunut huippukuntoon puolustuksen johtajaksi, Litmanen tietää.