Valioliigassa yhä kolmantena olevan Tottenhamin unelmat Mestarien liigasta ovat yhä mutkistuneet, kun joukkueen ylivoimainen tähtipelaaja Gareth Bale on loukkaantunut.

Joukkueen ilmoituksen mukaan mies palaa harjoituksiin kahden viikon sisään eli hän missaa ainakin viikonlopun pelin Evertonia vastaan sekä ensi viikon Eurooppa-liigan ratkaisukamppailun FC Baselia vastaan.

Joukkueelta puuttuu Everton-pelistä myös Jermain Defoe, Aaron Lennon, William Gallas sekä Sandro. Sekä Gallas että Lennon ovat pari viikkoa sivussa, Defoen tilanne elää.

Tottenhamille lähes perinteeksi on muodostunut loppukauden romahdus. Viime kaudella joukkue mm. johti Arsenalia helmi-maaliskuun vaihteessa jo kahdeksalla pisteellä, mutta paikalliskilpailija kiri kolmanneksi ja jätti Tottenhamin neljänneksi.

Yleensä nelossijalla pääse vielä Mestarien liigan karsintaan, mutta Chelsean voittaessa koko kilpailun otti se Englannin neljännen kiintiöpaikan kilpailussa ja Tottenham pelaa europelejä tällä kaudella vähemmän arvostetussa Eurooppa-liigassa.

Tottenham kohtaa kärkiseuroista Evertonin lisäksi loppukaudella vielä Chelsean ja Manchester Cityn. Kaksi pistettä perässä tulevalla Chelsealla ja neljän pisteen päässä olevalla Arsenalilla on helpommat loppuohjelmat ja myös yhdet ottelut enemmän pelaamatta.