HJK:n hyökkääjä Mikael Forssell voi vetää peiton ylleen maanantai-iltana onnellisin mielin. Lähes neljän vuoden mittaiseksi venähtänyt tulokseton kausi on tullut vihdoin päätökseen.

Hyökkääjä oli tehnyt viimeksi liigamaalin toukokuussa vuonna 2009 ennen maanantaista veikkausliigaosumaansa FC Honkaa vastaan. Tuo edellinen tilastomerkintä syntyi Bundesliigassa Hannoverin paidassa. Tuulettaessaan lähes neljä vuotta sitten kärkimies tuskin uskoi, mitä tulevaisuus toisi tullessaan.

Forssellilla on riittänyt viime vuosina vaikeuksia. Hannoverin riveissä kärkimiehen vastuu kuihtui ensimmäisen kauden jälkeen eikä pesti viime vuonna Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Leedsissä kulkenut sen paremmin.

Kun ei tule vastuuta, ei tule maalejakaan.

Yksi syistä, miksi Forssell päätti valita Suomen Veikkausliigan kansainvälisen kenttien sijasta, oli varmasti peliaika ja maalitilin avaaminen. Ainakin maanantai-iltana Forssell lienee tyytyväinen päätökseensä, vaikka joutuikin nilkuttamaan vaihtoon.

Yksi kolaus tässä vaiheessa riittää tuskin kuitenkaan muuttamaan hyökkääjän suuntaa.

Luterilainen työetiikka

Forssell on joskus aiemmin kertonut haastatteluissa uskostaan Jumalaan. Vaikea sanoa, mitä kaikkia pyhiä oppeja hyökkääjä noudattaa, mutta työlleen hän on aina omistautunut luterilaiseen tyyliin.

Vaikka Forssell ei ole saanut paljon peliminuutteja viime vuosina, mies ei ole missään vaiheessa unohtanut päivittäistä työtä. Forssellin kuoppaposket ovat miehen paras merkintä ansioluettelosta viime vuosilta. Haastavat vuodet ovat osoittaneet, että työnteko maistuu pelaajalle siinä missä maalitkin.

Maanantai-iltana Forssellin kasvot kertoivat paitsi tehdystä työstä myös siitä, miten hyvältä osuma tuntui. Forssell oli saanut vihdoin palkkansa. Tilillä on katetta ensimmäisen kerran lähes neljään vuoteen.

Ja seuraavaa panoa Forssellin maalitilille ei tarvitse odottaa yhtä kauan.

Jaakko Käyhkö
(Twitter:@JaakkoKayhko)