FC TPS Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande, 41, on Suomen Palloliiton uusi pääsihteeri. Mies aloittaa työnsä uudessa toimessa elokuun puolessa välissä. Aiemmin vastaavaa, toimitusjohtajan tittelillä, tehtävää hoiti Kimmo J. Lipponen, joka siirtyy huhtikuun 20. päivä alkaen liittohallituksen asiantuntijatehtäviin kuluvan vuoden loppuun saakka.

Virkaa tekevänä pääsihteerinä Casagranden aloittamiseen asti toimii Palloliiton seuratoimintajohtaja Timo Huttunen.

Casagrande ehti hoitaa TPS:n toimitusjohtajan tehtävää menestyksekkäästi vuodesta 2009, tasapainottaen seuran talouden urheilullisesta menestyksestä tinkimättä. Pelaajaurallaan Casagrande muistetaan hyvin myös TPS:n liigajoukkueen kovapotkuisena kapteenina.

Vuosina 1993–2005 hän pelasi yhteensä 223 liigaottelua, joissa syntyi 23 maalia. Pelaajaurallaan Casagrande saavutti liigapronssin (1996) lisäksi yhden Suomen Cupin voiton (1994).

– Hakemuksia tuli yhteensä 36 ja taso oli erittäin korkea. Prosessi oli vaativat, mutta päätös hallituksessa oli yksimielinen. Saimme juuri sellaisen pääsihteerin, jota lähdimme hakemaan, Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja kertoo tiedotteessa.

– Marcolla on ensikäden tieto ja tuntemus paitsi suomalaisesta jalkapallosta, myös seurojen tilanteesta ja päivittäisestä toiminnasta, mikä on jalkapallomme kehittymisen kannalta erittäin tärkeää

”Mahdollisuus pukea maajoukkuepaita päälleni”

Casagrandelle uusi pesti tarkoittaa askeleen astumista jälleen merkittävämpään rooliin suomalaisessa jalkapallokentässä.

– Olen todella ylpeä ja iloinen, että minulle avautui mahdollisuus olla mukana näin suuressa roolissa suomalaisen jalkapallon kehittämisessä. Elokuussa alkava työ on minulle kutsumustehtävä ja upea haaste, Casagrande itse kertoo.

– Kotimaisessa jalkapallossa on tehty hyvää työtä jo pitkään, ja haluan jatkaa kehitysprosessia Palloliiton valitseman strategian suunnassa. Vaikka en urallani saanut pukea maajoukkuepaitaa päälleni ja edustaa suomalaista jalkapalloa, nyt se mahdollisuus avautuu.