Vaasan Palloseura varmisti ensimmäisenä paikan jalkapallon Suomen Cupissa puolivälierävaiheeseen kaatamalla Kakkosessa pelaavan PS Kemin vieraskentällä keskiviikkona 2-0-lukemin.

Ottelun maaleista vastasivat vaasalaisten toppari Ville Koskimaa, joka puski kulman verkon perukoille toisen puoliajan alussa ja hajuraon kahteen maaliin venytti Patrik Lomski 73. minuutilla, mikä jäikin viimeiseksi osumaksi.

VPS-luotsi Olli Huttunen oli tyytyväinen siihen, että minkäänlaista aliarviointia vastustajaa kohtaan ei ollut ilmassa, mikä näkyi myös lopputuloksessa.

– Peli oli juuri sellainen kuin odotimme. Vastustaja puolustaa ja iskee vastahyökkäyksistä, mutta pitämällä vauhtia yllä pystyimme pudottamaan heidät pelistä. Hyvä suoritus kaiken kaikkiaan koko joukkueelta, Huttunen kertoi seuran kotisivuilla.

Haka eteni ex-liigapelaajien maaleilla

VPS:n lisäksi keskiviikkona myös Ykkösessä tällä kaudella pelaava FC Haka varmisti paikan jatkoon kaatamalla Pirkanmaan derbyssä Kakkosta pelaavan TPV:n.

Hakan Juha Pirinen avasi maalihanat 33. minuutin kohdalla, mutta TPV:n Mohamed Komora tasoitti seuraavalla minuutilla.

Haka iski vielä toistamiseen avauspuolikkaalla, kun viime kaudella vielä Veikkausliigaa FC Hongassa pelannut Tomi Petrescu osui maalipuiden väliin.

Lopullisen ratkaisun Hakalle iski puolestaan Veikkausliigan Jarosta Hakaan siirtynyt Jussi Aalto.

Muut 6. kierroksen ottelut pelataan torstaina.

Suomen Cup 6. kierros:

PS Kemi – VPS 0-2 (0-0)
TPV – FC Haka 1-3 (1-2)
BK-46 – JJK to
TPS – IFK Mariehamn to
FC Jazz – JIPPO to
FC KooTeePee – FC Honka to
FC Lahti – KuPS to
RoPS – HJK to