VPS on solminut hyökkääjä Oluwatomiwo ”Tomi” Ameobin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

24-vuotias Ameobi on Newcastle Unitedin kasvatteja. Englantilainen on kiertänyt vuonna 2007 alkaneen ammattilaisuransa aikana useita seuroja Englannin eri sarjaportailla. Miehen tilillä on muun muassa kymmenen sarjaottelua Englannin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta.

Vuodesta 2011 lähtien Ameobi on pelannut Islannissa.

– Löysimme sen puuttuvan palasen avauskokoonpanoomme, mitä olemme etsineet. Odotan häneltä tietysti ensisijaisesti tehoja. Tomi on näyttänyt osaavansa viimeistellä, ja toivottavasti se näkyy myös liigassa. Maalien lisäksi odotan myös maalisyöttöjä, sillä meillä on hyökkäyspäässä myös muita pelaajia, joilla on paljon juoksuvoimaa ja taitoa, päävalmentaja Olli Huttunen kertoo seuran verkkosivuilla.

Ameobi vakuutti seurajohdon testijakson aikana.

– Pidimme Tomista heti hänen tullessaan harjoituksiin, ja olemme olleet hänestä kiinnostuneita siitä asti. Hän näytti testijaksonsa aikana niitä hyviä ominaisuuksia, mitä hänellä on.

– Tomi liikkuu fiksusti, tekee itsensä pelattavaksi, auttaa muuta joukkuetta suojaamalla palloa ja on vahva vastustajan rangaistusalueella. Meillä on häntä kohtaan isot odotukset, jotka hän myös toivottavasti täyttää, Huttunen toivoo.