Vaasan Palloseuran ja FC Lahden välinen Veikkausliigan avauskierroksen kamppailu sunnuntaina jouduttiin perumaan, kun Vaasan Hietalahden stadionin nurmi ei ole lumisen talven jäljiltä vielä pelikunnossa.

VPS:n päävalmentajan Olli Huttusen mukaan tekonurmet ovat ainakin heidän tapauksessaan ainoa oikea vaihtoehto, mihin tulevaisuudessa ollaankin kaupungissa siirtymässä.

– Jokainen pelasi mielellään kunnon nurmikentällä, siitähän ei ole kysymys. Jos mietitään faktoja, niin meillä Vaasassa kenttä kunnossa kolme kuukautta: kesä-, heinä- ja elokuussa, Huttunen pohtii SuomiFutis­­-sivustolle.

– Huhti- ja toukokuussa kenttä on huonossa, ja kaudet alkavat nykyään hutikuun puolessa välissä. Syksyllä kenttä oli käyttökiellossa, kun se oli liian vetinen. Meidän kenttäolosuhteet eivät nykytilassa riitä siihen, että olisivat kunnossa kun kausi alkaa.

Huttunen ei kuitenkaan lähtisi siihen, että ehdottomasti jokaiselle paikkakunnalle laitetaan tekonurmipakko.

– Tilanne riippuu paikkakunnasta. Jos jossakin nurmikenttä on kunnossa huhtikuun puolessa välissä, se on hieno asia. Meillä Vaasassa se ei onnistu. En koe kuitenkaan, että tekonurmiin pitäisi seuroja pakottaa.

Tekonurmi lisää kentän käyttöä roimasti

Vaasassa kuntapäättäjät ovat vatvoneet tekonurmen ja luonnonnurmen välillä, mutta nyt viimeisen päätöksen mukaan Hietalahteen laitetaan keinoalusta tulevaisuudessa. Tällä halutaan myös lisätä kentän käyttökapasiteettia.

– Jos ja, sanotaan nyt vielä että, kun me saadaan tekonurmikenttä, niin voidaan käyttää sitä ympäri vuoden ja muutenkin käyttöaste nousee. Turvataan se, että voidaan pelata liigaa huhtikuusta lokakuuhun.

Veikkausliigan viikonloppuna pelattavalla avauskierroksella Vaasan ottelun lisäksi on peruttu myös Jyväskylässä sunnuntaina pelattavaksi tarkoitettu JJK-FF Jaro-ottelu sekä maanantain FC Inter-HJK-ottelu.

Lauantaina TPS pääsi pelaamaan liigan avausottelun FC Honkaa vastaan Turussa, koska ottelu siirrettiin Veritas-stadionilta urheilupuiston tekonurmelle.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen)