RoPS:ssa vuonna 1983 piipahtanut ja yhden maalin seuran paidassa tehnyt englantilaispelaaja Brian Greenhoff on kuollut 60-vuoden ikäisenä kotonaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

– Muistan miehen uskomattoman kovat keskitykset, RoPS:n junioreissa silloin pelannut entinen Veikkausliiga-pelaaja Jani Meriläinen muisteli Twitter-tilillään.

Mies pelasi uransa aikana myös Manchester Unitedin paidassa vuosina 1973-79 ja edusti maataan 18 kertaa. Miehen ex-seurakaveri Lou Macari muistelee häntä haikeana.

– En tiennyt, että hän oli sairaas. Hän rakasti Unitedissa pelaamista, se oli hänen unelmansa. Katsoin juuri äskettäin kuvia, missä juhlimme Englannin cupin voittoa. Hän oli todella iloinen silloin, Macari kertoi BBC Sportille vuoden 1977 cup-juhlista.

Greenhoff kertoi aiemmin keväällä taistelleensa pelaajauransa aikana ylipainon kanssa ja tietää että ylipaino vaikutti hänen uransa kulkuun.

– Laitoin sormet kurkkuuni, jotta oksentaisin. Tätä tapahtui useasti. En halunnut olla ylipainoinen, Greenhoff muisteli uraansa maaliskuussa.

– Välillä oli rankkaa, mutta olen jo sinut asian kanssa.