Veikkausliigan entinen maalikuningas, tittelin HJK:n paidassa kaudella 2002 voittanut Mika Kottila sivaltaa ottelumäärästä valittajia oikein olan takaa.

– Yhtä varmasti kuin koulut loppuvat, alkaa liigavalmentajien joka keväinen valitus siitä, että pelejä on aivan liikaa. Käsittääkseni jokainen seura on saanut vaikuttaa otteluohjelman suunnittelemiseen, joten tästä on turha natista. Jos kautta pidennetään, haukutaan kenttiä, jos kautta tiivistetään, haukutaan otteluohjelmaa. Koettakaa jo päättää, Kottila kommentoi Bettsonin kolumnissaan.

Kritiikki kohdistuu eritoten yhteen mieheen ex-seuroista, ylivoimaisesti suurimmilla resursseilla sarjassa toimivaan HJK:hon.

– Aivan käsittämättömältä kritiikki kuulostaa HJK:n suunnalta, sillä se on ainoa liigajoukkue, jolla on vähintään kaksi jätkää jokaiselle pelipaikalle. Tiedän sen, että pelaajat eivät valita, pelaajat haluavat pelata, vaikka joskus rankaksi käykin.

– Iso respect niille valmentajille, jotka ovat tajunneet pitää suunsa kiinni. Valittajille voi vain todeta; Suut suppuun, nyt pelataan.

Veikkausliigassa pelataan vielä yksi täysi kierros lauantain ja sunnuntain aikana ennen parin viikon maaottelutaukoa.

HJK:ssa ollaan nyt eritoten ärtyneitä siihen, että joukkue joutuu pelaamaan liigapelin vain pari päivää maaottelun jälkeen (uutinen), kun Veikkausliiga ei suostunut ottelusiirtoon. HJK:lla on lähes kentällinen miehiä A- tai alle 21-vuotiaiden maajoukkueissa.