Espanjalaisen Marca-lehden mukaan pelaajat, valmentajat ja seurojen puheenjohtajat Espanjan ensimmäiseltä ja toiselta sarjatasolta ovat myöntäneet, että ottelumanipulaatioita tapahtuu.

Eräs korkeimman sarjatason pelaaja kertoo lehdelle, kuinka joukkuetta oli ohjeistettu tarkasti ennen ottelua:

– Menin pelaamaan Levantea vastaan ja valmentaja sanoi puheessa ennen pelin alkua, että aiomme pelata, hyppiä, kilpailla ja maalata. Jos teemme maalin, he tulevat tasoihin. Ja jos he tekevät naalin meitä vastaan, me tasoitamme, pelaaja sanoo ja jatkaa:

– Jos 85. minuutilla tilanne on tasan, annamme periksi ja sillä selvä. Me molemmat tarvitsemme tasapelin. Päädyimme 0-0-tulokseen. Puheessa hän (valmentaja) kertoi meille, ettemme huijaisi koko pelin läpi. Se oli naurettavaa.

Valmentajat ja seurapomot huomanneet ongelman

Eräs valmentaja kertoi myös omista kokemuksistaan, kuinka hän ei voinut luottaa pelaajiinsa.

– Epäilin jopa laittaako pelaajan vaiko ei avaukseen ajatellen, että hänet on ostettu. Puoleen joukkueesta ei voinut luottaa. Mutta jos otat heidät pois ja laitat nuoria sisään, he päätyvät syyttämään sinua, ettet halua voittaa.

Seurapomo kertoo puolestaan tapauksesta, jolloin pelaajaan oli otettu yhteyttä.

– Tällä kaudella Rayon pelaajaan oltiin yhteydessä ennen Mallorca-ottelua, mutta jalkapalloilija kertoi asiasta heti ja hänen valmentajansa piti tapausta loppuun käsiteltynä. Rayo kuitenkin salasi jutun. Minä en olisi peitellyt sitä, suuren espanjalaisseuran puheenjohtaja kertoi lehden mukaan.