FC Interin konkarivahti Magnus Bahne näkee, että tulevaisuudessa jalkapallo pystyy nostamaan suosiotaan lähemmäksi jääkiekon hypeä. Jalkapallolla on laajat kannattajajoukot, mutta moni seuraa enemmän ulkomaista huippujalkapalloa kuin kotimaista futista.

– Tavallaan jalkapallo on tullut kaikkien ulottuville, kun telkkarista voi seurata Englannin Valioliigan ja Etelä-Euroopan huippujoukkueiden pelejä, Bahne muistuttaa Veritas-vakuutusyhtiön haastattelussa.

– Toisaalta tämä on joidenkin kohdalla vähentänyt intoa käydä katsomassa paikallisia pelejä. Mutta eihän Turun derbyä voi verrata Real Madridin otteluun,

Bahne näkee, että Suomen jalkapallon tulevaisuus on positiivinen ja Suomen toiveet päästä arvokisoihin näyttävät yhä realistisimmisilta. Monissa arvioissa arvokisoihin pääsyn uskottaisiin nostavan Suomi-futiksen statusta katsojien silmissä, joka näkyisi lajin suosion kasvamisena kotimaisissa katsomoissa.

– Suomessa on tällä hetkellä monta lupaavaa, nuorta pelaajaa. Tasapeli maajoukkueottelussa Espanjaa vastaan oli myös historiallinen hetki, joka varmasti lisää sekä katsojien että median kiinnostusta lajia kohtaan. Jalkapallon EM-kisat vuonna 2016 ovat Suomelle realistinen tavoite.

Mies on pelannut ammatikseen myös Ruotsissa, missä jalkapallo on tällä hetkellä suosituin urheilulaji.

– Jalkapallo on siellä todella suosittua, ihan samalla viivalla jääkiekon kanssa. Otteluissa käy paljon ihmisiä, ja jalkapallo on eri tavalla osa kulttuuria.

Lue tästä miehen koko haastattelu.