Suomen A-maajoukkueen monivuotinen luottomies ja edelleen jalkapallon parissa viihtyvä Aki Riihilahti soi hetken aikaansa SuomiFutis-sivustolle.

”Ägä” kertoi, että häneltä löytyy aina paloa pelaamiseen, mutta esimerkiksi HJK:n liigaryhmään häntä on turha enää odottaa. Riihilahti pelaa tällä hetkellä ajoittain Kakkosessa ja opettaa siinä sivussa nuorukaisille jalkapallon saloja.

Riihilahti toimii nykyisin myös Helsinki Stadion Managment Oy:n toimitusjohtajana. Hän kertoikin mielellään Sonera Stadiumin uudistuksista.

Olet palannut pelikentille Klubi 04:n riveissä. Ilmeisesti paloa pelaamiseen jälleen löytyy?

Paloa jalkapalloon on aina ollut ja tulee aina löytymään. Ei ole mitään niin hienoa tunnetta kuin antaa pelin viedä koko mies mennessään.

Tason puolesta voisit varmasti edelleen pelata vaikka missä. Onko mahdollista, että sinut nähdään vielä HJK:n liigaryhmässä?

Olen lopettanut aktiiviurani. Pelaan pihapelien lisäksi virallisissa peleissä vain ja ainoastaan, jos siitä on apua nuorten pelaajien kehittymisessä, mihin olen sitoutunut.

Tarkoitus on auttaa valmentamisessa Klubin nuoria, mutta joskus minusta on varsinkin harjoituksissa enemmän apua, kun olen mukana pelin sisällä.

Olet varmasti seurannut tarkalla silmällä Klubin alkukautta. Aivan nappiinhan se ei ole mennyt. Mitkä ovat mielestäsi olleet joukkueen pahimmat pelilliset ongelmat?

En oikein ymmärrä tätä näkökantaa tässä vaiheessa kautta. Olemme sarjakärjessä tappioitta ja huomattavasti korkeammalla pistekeskiarvolla kuin viime kaudella. Päivittäisessä harjoittelussa näkyy systemaattista kehitystä uuteen pelitapaan.

Varmasti parannettavaa löytyy vielä kaikessa, mutta sitähän varten kaikki tekee koko ajan kovasti töitä.

Edustan kantaa, jossa arvioidaan tuloksia tavoitteisiin nähden eikä yksittäisiä pelejä.

HJK tavoittelee tänä vuonna tosissaan eurokentille pääsyä. Onko HJK:n jalkeilla oleva joukkue kaikkien aikojen kovin?

Ei ole, koska se ei ole voittanut vielä yhtään mitään.

Sonera Stadiumin palvelut ovat saaneet tasaisesti negatiivista palautetta. Milloin valitetaan jonoista, kylmyydestä tai jostain muusta. Kuinka tarkkaan kuuntelette kuluttajien valituksia ja toiveita?

Olen Helsinki Stadion Managment Oy:n toimitusjohtaja, jonka yksi päätoiminnoista on Sonera Stadium. Teimme viime vuonna yhden uuden juniorikentän, 2000 buukkausta ja 168 yritystapahtumaa, ja näistä uusista liiketoiminnoista on muodostunut konsernin taloudellinen ja toiminnallinen tukijalka. Pyrimme tämän vuoden aikana rakentamaan lisää juniorikenttiä.

Edustamani HSM Oy ei järjestä HJK:n ottelutapahtumaa, joten siihen en ole oikeutettu vastaamaan, mutta tiedän toki, että seurassa kuunnellaan tarkasti.

Itse jalkapallofanina ja satoja maailman jalkapallostadioneita käyneenä henkilökohtainen mielipiteeni on, että Sonera Stadium on sekä infrastruktuuriltaan että palveluiltaan huomattavasti parempi kuin esimerkiksi suurin osa Englannin tai Italian stadioneista.

Ihmisiä kuunnellessani ja foorumeita lukiessani, en myöskään jaa väitettäsi, että stadion saisi tällä hetkellä tasaisesti negatiivista palautetta, päinvastoin. Toki varmasti parannettavaa löytyy, ja sen eteen on tehty kovasti töitä.

Mitä uudistuksia Sonera Stadiumille ollaan tekemässä katsojien viihtyvyyden parantamiseksi?

Viimeisten kolmen vuoden aikana käytännössä kaikkia stadionin osia on korjattu tai uudelleenrakennettu, mikä vaikuttaisi aiempina vuosina jääneen vähälle.

Uudistuksia ovat olleet muun muassa: uusittu ravintola, mikä toimii myös ennen ja jälkeen pelien kaikille; uusittu jokainen kioskimyyntipiste ja vaihdettu ravintoloitsija; tuotu jättiscreen; tuotu LED-screenit; tuotu uudet tulostaulut; tuotu uusi kansainvälisen tason tekonurmi; uusittu VIP-katsomot; mahdollistettu seisomokatsomo ja sen koko pyynnöistä; somistettu stadionia sinivalkoista historiaa kunnioittaen ja niin edelleen.Näitä olisi vielä paljon mainittavana peruskorjauksista puhumattakaan.

Osa on tehty HSM:n toimesta, ja osan on tehnyt ottelutapahtuman järjestävä tytäryhtiö HJK Oy.

Tulevaisuudessa uudistuslistalla on ainakin vielä eteläpäädyn mahdollinen kattaminen, penkkien vaihto ja itäkatsomon somistaminen.

Jaakko Käyhkö
(Twitter:@JaakkoKayhko)