Huuhkajien leiriryhmässä kuluneen viikon harjoitellut Timo Furuholm lienee mukana MM-karsintaryhmässä kahteen Valko-Venäjä-kamppailuun, mikä nimetään myöhemmin perjantaina.

Porilaislähtöinen hyökkääjä siirtyi puolisentoista vuotta sitten Veikkausliigasta silloin Saksan kakkostasolla pelanneeseen Fortuna Düsseldorfin ja pelasikin mainion kevään. Seuran noustessa Saksan Bundesliigaan ei miehelle löytynyt enää minuutteja viime syksynä.

25-vuotias hyökkääjä lähti kuluvan vuoden alulla hakemaan virettä Saksan kolmosliigassa pelaavaan Hallescher FC:hen, missä kevät oli mainio.

Mies iski 16 otteluun kahdeksan maalia ja syötti kolme. Furuholm oli suuressa roolissa, kun joukkue nousi kuiville keskeltä putoamiskamppailua. Onnistunut kevät oli miehelle henkisesti tärkeä juttu.

– Futis on kivaa kentällä. Jonkun aikaa katsomosta käsin ehti katsoa touhua. Sen jälkeen oli mukava pelata ja tehdä muutama maali, Furuholm kertoi keväästään SuomiFutis-sivustolle.

Kakkosliigan pelit tavoitteena

Miehen pelioikeudet vielä ensi kauden omistaja Fortuna putosi takaisin kakkossarjaan ja seurassa vaihtuu päävalmentaja kesän aikana. Furuholm toivoo pääsevänsä kakkostasolla pelaamaan.

– Odotan uutta koutsia. Sitten kun se saapuu, tiedän enemmän. Vielä ei ole kuulunut mitään, kuka sinne tulee. Tässä on tietenkin verkot vesille muuallekin. Katsotaan mitä tuleman pitää, mutta nyt pitää vain rauhallisesti odottaa tilanteen kehittymistä.

– Halle ottaisi mut tietenkin takaisin ensi kaudellakin, mutta haluaisin pelata kakkosta. Vaikea juttu. Loppujen lopuksi vain sillä on merkitystä, että pääsee pelaamaan. Silloin elämä on kaikin puolin kivempaa ja mies hymyilee. Kai sieltä joku hyvä jengi löytyy mulle.

”Täällä aina hyvä fiilis”

Furuholm ei ollut mukana kevään maajoukkueryhmässä, mutta peliaika ja kasvanut itseluottamus nosti miehen takaisin framille. Maalintekijöitä ei Suomessa ole ollut koskaan liikaa. FC Interistä maailmalle lähtenyt kärkimies on jälleen viihtynyt erinomaisesti leirityksessä.

– Maajoukkueen kanssa on aina hyvä fiilis. En muistanutkaan, että on noin kiva jätkien kanssa treenata, kun ei hetkeen ollut mukana. Tulen aina mielelläni mukaan.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen)

Huuhkajat kohtaa MM-karsinnassa Valko-Venäjän kahdesti kesäkuussa. Helsingin Olympiastadionilla pelataan perjantaina 7. kesäkuuta ja Gomelissa, Valko-Venäjällä, kohdataan 11. kesäkuuta. Suomen MM-karsintaryhmä julkistetaan perjantain aikana.