Viime vuonna A-maajoukkueessakin debytoinut Jere Uronen, 18, odottaa vielä jonkin aikaa takaisin pelikentille pääsyä. Mieheltä leikattiin polvi tammikuun alussa ja alunperin 3-4 kuukauden sairasloma on matkalla pitkittynyt. Nyt kuitenkin alkaa jotain valoa näkyä tunnelin päässä.

– Toipilasaika alkoi hyvin, mutta nyt tuli pikku takapakki. Kävin toukokuun alussa Suomessa tarkistaa lääkärillä polvea. Rusto oli alkanut paranemaan hyvin, mutta ei edennyt niin nopeasti kuin toivottiin. Pitää odottaa, että polvesta tulee puhdas magneettikuvauksissa, jotta sillä pystyy jatkamaan pelaamista monta vuotta vielä, Uronen kertoi Sisuradion haastattelussa.

– Kuntosali on tullut aika tutuksi, eri saleja on tullut kierrettyä, että ei tarvitse samaa kattoa tuijottaa. On ollut paljon altaassa uintia ja vesijuoksua, millä olen pitänyt kuntoani yllä. Nyt koitetaan aloittaa pikkuhiljaa juokseminen ja parin viikon päästä vähän pallon kanssa tekniikkaa, että pää pysyy kasassa.

Urosen vamma on tyypiltään sellainen, että tarkkaa paluuajankohtaa ei pystytä määrittelemään. Tilannetta seurataan ja harjoituksen sisältöä muutetaan aste asteelta vähitellen normaalia kohden.

– Tämä on sellainen vamma, että ei pysty sanomaan tarkkaa päivämäärää. Pitää katsoa ensin viikko ja kuukausi kerralla, ja lähempänä päivä kerrallaan. Ihan miltä tuntuu ja miten neste ja turvotus jalassa menee.

– Toivon, että ennen kesän loppua pääsee pelaamaan. Puoli vuotta kun on ollut treenaamatta, niin kestää jonkin aikaa että pääsen tarpeeksi hyvään fyysiseen kuntoon pelaamista ajatellen. Paljon on tehtävää vielä.

Seuraava kuukausi Suomessa

Uronen jatkaa toipumisprosessia Turussa, mistä mies alunperin siirtyi Ruotsiin.

– Kun joukkuekin on parin viikon tauolla, niin sovin, että kuukaudeksi saan mennä Suomeeen ja treenata itsenäisesti. Ihan positiivista päästä perheen ja kavereiden luokse. Turun palloseuran kanssa on alustavasti sovittu, että sieltä saa apua. Nyt aluksi tietenkin yksin treenaan. Pientä tekniikkarataa ehkä siellä vedetään, ei vielä joukkueen kanssa.

Uronen nousi viime kaudella seuransa Helsinborg IF:n ykkösmieheksi vasemman pakin pelipaikallaan kauden mittaan. Joukkue johtaa parhaillaan Ruotsin pääsarjaa, joten Urosen täytyy riistä avauspaikka takaisin itselleen toivuttuaan.

Hyvää ja kiva nähdä toki että joukkue pärjää. Ei tässä muuta mahda kuin odottaa omaa vuoroani. Ollaan pelattu tosi liikkuvaa futista, tehty paljon töitä ja kaikki tietää mitä haluaa tehdä ja mitä toiset tekevät vierellä. Valmentajan systeemi toimii tosi hyvin näillä pelaajilla.

Kuuntele koko haastattelu tästä.