Huuhkaja-vahti Lukas Hradecky kertoi keskiviikkona A-maajoukkueen harjoitusten yhteydessä, että kuluvan kauden huippuesitykset Tanskassa oli hieno välitilinpäätös nykyisessä seurassaan, Tanskan cupin voittaneessa, Esbjerg fB:ssä.

Mies siirtyi seuraan TPS:stä vuonna 2009, mutta matkalle on mahtunut kuluvan kauden huippusuorituksia myös kosketus pohjamutiin.

– Kaksi vuotta sitten olin aika kuopassa. Pudottiin divariin ja itsellekin sattui paljon huonoja pelejä. Piti kaivaa itsensä ylös ja asetettiin pitkäaikaistavoitteita. Lahjoja on aina ollut ja piti saada pääkoppa myös kuntoon, Hradecky kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Hradecky valittiin Tanskassa kevätkauden parhaaksi pelaajaksi. Mies piti maalinsa puhtaana peräti 16:ssa sarjapelissä 33:sta. Mies tavoitteli uskomatonta yli 50-prosentin nollasaldoa, mikä jäi nyt hiuskarvan päähän.

– Se olisi ollut ihan älyttömän kova juttu, mutta ei se sinänsä harmita. Se oli mukava loppukauden bonustavoite itselleni. Se noin 48-prosenttiakin mihin päätyikään, oli ihan hyvä.

– Tämän kauden jälkeen voi mukavasti katsoa taaksepäin. Olen haastanut itseäni ja samalla päässyt yhä korkeammalle ja korkeammalle tasolla. Tämä oli loistokausi, jota en tule ikinä unohtamaan.

Huuhkajien ykkösvahtina MM-karsintapeleissä on ollut Niki Mäenpää, joka muistetaan mm. huippupelistä maaliskuun 1-1-tulokseen päättyneessä Espanja-tasapelissä. Hradecky heittää hieman huulta päävalmentajan Mixu Paatelaisen suuntaan valintapaineesta.

– Ei ole Mixu sanonut mitään kumpi pelaa ja toivon näyttöjeni riittävän. Luulisi, että hänkin on seurannut Tanskan liigaa!

– Niki pelasi kuitenkin Hollannissa kaikki seuransa pelit ja Espanja-pelissä. Vaikea varmaan lähteä vaihtamaan. Luulen, että Niki aloittaa.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen)