Mestarien liigan finaali potkaistaan käyntiin viikonloppuna, kun Bayern München ja Borussia Dortmund iskevät yhteen. Jari Litmasen mielestä ottelu saattaa kääntyä kummin päin tahansa.

Matti Nykästä lainatakseni, ottelun lähtökohta on fifty-sixty, ja tämä jälkimmäinen Bayernille. Lievä ennakkosuosikin viitta lankeaa heille siksi, että joukkueen pelaajilla on kokemusta pelata Mestarien liigan finaalissa, Litmanen sanoo peliyhtiö Betssonin tiedotteessa.

Litmasen mielestä Bayern voi hyötyä ottelussa ratkaisupelien kokemuksesta:

– Finaalit ovat hyvin omalaatuisia otteluita ilmapiiriltään ja ympärillä olevalta hypetykseltään. Dortmund pääsee toki kokemaan ensimmäistä kertaa tämän ilmapiirin ja se voi sytyttää joukkuetta, mutta uskon, että kokemus näiden pelien pelaamisesta on tällä kertaa pieni etu. Monelle pelaajalle finaali on jo kolmas.

Litmanen nostaa yhden nimen esiin kamppailun alla.

– Isojen pelien mies, Thomas Müller, on yksi potentiaalisimmista ratkaisijoista myös finaalissa. Jos Müller onnistuu maalinteossa, nousee hän Mestarien liigan historiassa (alkoi 1992-93) nimekkääseen joukkoon. Vain Raul, Samuel E´too ja Lionel Messi ovat tehneet maalin kahdessa eri finaalissa, Litmanen pohtii.