HJK kohtaa Veikkausliigan sunnuntain täydellä kierroksella Rovaniemen Palloseuran, joka pudotti helsinkiläiset Suomen Cupista huhtikuun lopulla kotikentällään.

HJK, sarjan ylivoimainen ennakkosuosikki, lähtee otteluun mollivoittoisesta lähtökohdasta. Joukkueella on allaan kolme voitotonta kotipeliä, joista kahdesta on tullut tappiot – viime torstaina VPS:ää vastaan 1-2-lukemin sekä viime viikolla TPS:ää vastaan 0-2-lukemin.

HJK:ssa lähdetään otteluun vain voittoajatuksin.

– Meillä on revanssin paikka, RoPS tiputti meidät Cupista. Tiedetään että viimeaikaiset tulokset ei ole olleet sellaisia mitä on pitänyt, nyt on aika korjata kurssia, VPS-ottelusta pelikiellon vuoksi sivussa ollut Teemu Tainio kertoo seuran kotisivuilla.

– RoPS tulee tietenkin puolustamaan ja yrittävät iskeä vastahyökkäyksillä, mutta melkein jokainen peli täällä on sellainen. Meidän pitää saada murrettua se sumppu, tehdä tarvittavat maalit ja ottaa kolme pistettä. Ei siinä sen kummempaa.

HJK on joka tapauksessa sarjassa sijalla kaksi, edelleen vain VPS paremman maalieronsa turvin. Sarja on erittäin tasainen. Sijat 1-10 mahtuvat viiden pisteen sisään, kun joukkueet ovat pelanneet 7-8 ottelua kukin.

Veikkausliiga sunnuntaina 26.5. klo 18.30

FF Jaro – TPS
HJK – RoPS
KuPS – FC Honka
FC Inter – JJK
MYPA – VPS
IFK Mariehamn – FC Lahti (klo 20.00)