Entinen Real Madridin puheenjohtaja Ramon Calderon on kommentoinut Jose Mourinhon lähtöä seurasta. Calderon toimi Real-pamppuna vuosina 2006-09 ennen kuin hänen edeltään tehtävänsä jättänyt Florentino Perez nousi takaisin shekkivihkon haltijaksi. Perez palkkasi Mourinhon seuran luotsiksi kesällä 2010.

Realin kausi on ollut pettymys. Espanjan liigan voitto karkasi käytännössä jo jouluna, kun Barcelona meni menojaan. Mestarien liigassa matka katkesi välieriin ja Espanjan cupin finaalissa viime viikonloppuna ”pikkuveli” Atletico Madrid vei mestaruuden.

– Totta kai Mourinhon palkkaus on ollut epäonnistuminen. Hänen tilastonsa on Real Madrid -valmentajista huonoin, ketkä ovat olleet pestissään kolme kautta tai pidempään, Calderon kertoi Sky Sports’ Revista de la Liga -ohjelmalle.

– Se mistä en pitänyt yhtään, oli hänen käytöksensä. Käytös ei ollut seuran historian mukaista. Hymnissämme on osa, jossa kerrotaan, että ”tappion hetkellä kättelemme” – emme töki toisia silmään, Calderon viittaa edelliskauden tapahtumaan, kun Mourinho tökkäisi silloista Barcelonan apuluotsia Tito Vilanovaa käsirysyssä.

Calderonin arvostelun pääkohde ei ole portugalilaisluotsi vaan Perez, jolle hän hävisi puheenjohtajuuden vuonna 2009. Valtataistelu on siis käynnissä jälleen.

– Olen aina sanonut, että syy ei ole vain Mourinhossa vaan heissä ketkä hänet tänne halusivat. Mourinho oli täsmälleen samanlainen jo ennen tänne tuloaan.