Huuhkajien ykköshyökkääjän Teemu Pukin kausi oli vaihteleva Saksassa Bundesliigan Schalkessa. Alkukaudesta vastuu jäi minimiin, keväällä vastuuta tuli paremmin, mutta ei kuitenkaan täysin miestä tyydyttävällä tavalla. Tulevaisuudessa peliaikaa pitäisi saada enemmän eli seurasiirto lienee kytemässä.

Kotkalainen kuitenkin oli tyytyväisempi kevätkauden kulkuun, mihin mahtui hienoja hetkiä niin Schalkessa kuin maajoukkueessakin.

– Kausi oli aika vaihteleva, alkukausi pitkälle kevääseen oli aikamoista pettymystä, kun ei päässyt pelaamaan eikä tullut onnistumisia, Pukki summaili keskiviikkona SuomiFutis-sivustolle tunnelmiaan.

– Loppukausi jätti kuitenkin positiivisen kuvan ja hyvin mielin pääsi lomille. Tuli Espanja-pelin maali, jonka seurauksena itseluottamus purskui. Lisäksi tein pari maalia Saksassa ja pääsin hyvin pelaamaan kauden loppuvaiheessa.

Pukki esiintyi kevään aikana mallikkaasti Schalken paidassa Mestarien liigan pudotuspeleissä, Nämä ottelut olivat seurakauden kohokohta miehelle.

– Oli se upea fiilis. En voi ihan sanoa, että jo pienenä olisin unelmoinut siitä, kun silloin unelmoi lähinnä pääsevänsä Veikkausliigaan.

– Mestarien liiga oli sellainen kokemus, minkä haluaa kokea uudestaan. Ei paljon parempia pelejä seuratasolla oikein voi päästä pelaamaan.

Siirto kytemässä?

Miehen rooli Schalkessa jäi koko kauden otannalla pieneksi ja hyökkääjien kilpailutilanne tulee tuskin ainakaan helpottumaan ensi kaudella seurassa, joka pelaa jälleen myös eurokentillä. Pukki ei suoraan sano asiaa, mutta vihjaa seurasiirron olevan hyvinkin mahdollinen kesätauon aikana.

– Eiköhän tässä kesällä jotain selviä, ei ole sinänsä mitään kommentoitavaa. Peliaikaa pitää saada ja tavoite on kasvattaa sitä, missä se sitten tapahtuukaan.

– Schalkessa (Hollannin maajoukkuehyökkääjä Klaas-Jan) Huntelaar on pelannut yksinäisen kärkimiehen roolissa isoja minuutteja. Ei ole helppo taistella hänen kanssaan peliajasta. Tunnelma sinänsä kärkimiesten keskuudessa on hyvä.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen)

Huuhkajat pelaa kesäkuussa kaksi MM-karsintapeliä Valko-Venäjää vastaan. Perjantaina 7. kesäkuuta joukkueet kohtaavat Helsingin Olympiastadionilla ja neljä päivää myöhemmin Gomelissa. Lopullinen MM-karsintamiehistö julkistetaan perjantaina.