TPS:n keskikenttäpelaaja Duarte Tammilehto joutui poistumaan kentältä sunnuntain ottelussa JJK:ta vastaan kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä. Tammilehto oli eilen magneettikuvauksessa ja vammasta saatiin lisätietoa.

– Duarten polvi vääntyi pallontavoittelutilanteessa pahasti ja siitä kuului rusahdus. Hyvä ensihoito rauhoitti tilannetta. Seuraavana päivänä tehdyssä tutkimuksessa polvi ei ollut turvonnut, mutta esiin nousi kuitenkin epäilys ristisidevammasta. Keskiviikkona suoritetussa magneettikuvauksessa varmistui polven eturistisiteen repeämä, TPS:n lääkäri kertoi seuran tiedotteessa.

– Vamma vaatii leikkauksen ja kuntoutuminen pelikuntoon kestää yli puoli vuotta, joten Duartea ei valitettavasti enää tällä kaudella kentällä nähdä. Harmittavan huono onni TPS:n uudella, lahjakkaalla pelaajalla.

Tammilehto siirtyi TPS:ään talvella, kun oli purkanut sopimuksensa Hongan kanssa loppusyksystä palkanmaksuongelmiin vedoten. Nyt 23-vuotiaan pelurilla on edessään uudet vastoinkäymiset.

– ”Dunkulla” ei ole ollut helpoin kuusi kuukautta takana – eikä nyt edessä. Tiedän, että hän kuitenkin saa parasta mahdollista hoitoa. Menetys on suuri, mutta joukkueesta pitäisi löytyä leveyttä, jolla Dunkkua paikataan.

Santeri Mäkisen paluuseen on vielä 6-8 viikkoa, joten nuorimmat kasvatit Matej Hradecky, Ville Starck ja Aleksi Ojanperä saanevat mahdollisuutensa ennakoitua aiemmin, TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrande kertoo.