Veikkausliigaa on takana joukkueilla kahdeksasta yhdeksään otteluun. Veikkausliigan tehöpörssin, mihin lasketaan yhteen maalit ja syötöt, kärjessä on viime kaudella lopullisen läpimurron liigatasolla tehnyt MYPA-hyökkääjä Pekka Sihvola. Osin Sihvola tehojen ansiosta MYPA on sarjassa kakkosena vain pisteen kärkijoukkue HJK:sta.

14 maalia viime vuonna iskeneen 28-vuotiaan kärkimiehen tahti on kiristynyt entisestään. Mies on kahdeksassa ottelussa iskenyt peräti kuusi maalia johtaen myös maalintekijätilastoa ja saanut syöttömerkinnän kolmeen MYPA-maaliin. Miehen maali-/syöttösaldo on upeasti 1,1 /ottelu.

Helsinkiläislähtöinen kiertolainen on noussut vasta myöhäisemmällä iällä kansalliselle huipputasolle kierrettyään vuosia liigan ja Ykkösen seuroja.

KuPS:n konkarihyökkääjää elää uutta kevättä

Tehopörssin kakkosena on uutta kevättä urallaan elävä KuPS-kärki Ilja Venäläinen, 32, joka on yhdeksään otteluun tehnyt viisi maalia ja syöttänyt kaksi. Miehen koko viime kauden saldo 30:ssa ottelussa oli vain kolme osumaa.

Venäläisen uran jatko oli jopa vaakalaudalla viime kauden jälkeen, mutta hän löysi seuransa kanssa yhteisymmärryksen pelaamisen ja opiskelujen yhteensovittamisessa.

Listan kolmas on HJK:n alkukauden tehomies, Gambian maajoukkuepelaaja Demba Savage, 24. Mies on tehnyt neljä joukkueensa maaleista ja saanut syöttömerkinnän kahteen osumaan.

Veikkausliigan tehopörssin Top 10 , 28.5.

                      Seura  O  M  S  Yht.
1. Pekka Sihvola      MYPA   8  6  3   9
2. Ilja Venäläinen    KuPS   9  5  2   7
3. Demba Savage       HJK    9  4  2   6
4. Erfan Zeneli       HJK    9  3  3   6
5. Diego Assis        IFK M  7  2  4   6
6. Petteri Forsell    IFK M  6  3  2   5
7. Tamas Gruborovics  Inter  9  2  3   5
8. Aleksandr Kokko    RoPS   9  4  0   4
8. Kastriot Kastrati  Honka  9  4  0   4
10.Henri Lehtonen     Inter  6  2  2   4