Ranskan pääsarjaan ensi kaudeksi jälleen noussut AS Monaco on hallinnut Euroopan siirtomarkkinoita alkukesästä, kun venäläinen miljardööri Dmitri Rybolovlev on avannut shekkivihkoaan ja seura on hankkinut jo neljä huippunimeä markkinoilta.

Kirkkain hankinnoista on ehdottomasti perjantaina saaliiksi saatu Kolumbian maajoukkuehyökkääjä Radamel Falcao, joka siirtyi seuraan 60 miljoonan euron siirtosummalla Atletico Madridista. Huippuhyökkääjä on Espanjan liigan maalintekijätilaston kolmonen 28 osumallaan Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon perässä ennen sarjan lauantaista päätöskierrosta.

– Olen todella iloinen Falcaon saapumisesta. Tavoitteemme on rakentaa vahva joukkue hänen ympärilleen. Falcao on mahtava pelaaja. Hän tekee aina töitä joukkueen eteen, mutta on myös erittäin vaarallinen maalin edessä, Monacon päävalmentaja Claudio Ranieri kertoi France Footballille.

Monaco on ehtinyt jo toukokuussa tiedottaa hankkineensa FC Portosta hyökkäävän laitapelaajan, Falcaon maajoukkuekaverin, James Rodriguezin ja keskikentän keskustassa viihtyvän portugalilaisen Joao Moutinhon riveihinsä 70 miljoonalla eurolla.

Puolustuksen johtohahmoksi saapui entinen Portugalin maajoukkuepuolustaja Ricardo Carvalho, 35, ilmaisella siirrolla Real Madridista. Vaikka jo näihin hankintoihin on jo pitkä penni kulunut, niin lisää nähtäneen kuluvan kesän aikana.