Maailman kaikkien aikojen parhaisiin pelaajiin lukeutuva sekä pelaajana että valmentajan Barcelonaa edustanut Johan Cruyff epäilee Lionel Messin ja tuoreen hankinnan Neymarin yhteispelin toimivuutta Kataloniassa.

Barcelona teki kesän kuumimman hankinnan, kun se varmisti brassitähden hankinnan brassiseura Santosista 57 miljoonalla eurolla.

– Neymar on lahjakas, mutta katsotaan, kuinka homma alkaa toimimaan kaikkien kanssa Barcelonassa. Siinä voi tulla ongelmia, 66-vuotias hollantilainen kertoi Marca-lehdelle.

– Ongelmia voi tulla esimerkiksi vapaapotkutilanteissa. Neymar on hyvä niissä ja Messikin on osoittanut hallitsevansa sellaiset tilanteen. Kuka ne sitten ampuu? On vielä sellainen asia, että Neymar ja Barcelona ovat Niken tallissa kun taas Messi on Adidaksen miehiä. Tämäkin voi osaltaan sekoittaa soppaa.

”En olisi hankkinut miestä ollenkaan”

Cruyff olisi pohtinut Neymar hankinnan yhteydessä jopa mahdollista Messin myyntiä muualle. Tai toimia siten, että koko riskitilannetta ei olisi päässyt syntymään.

– Neymarin tullessa seuraan, itse olisi harkinnut Messin myymistä. Jotkut ovat samaa mieltä kanssani, toiset taas eivät. Tässä puhutaan joukkueesta, pelaajista ja kaikeasta sen ympärillä.. Tässä on paljon pelissä. Siitä syystä huippuluokan miehistöjä on vaikea hallita.

– Mikäli parivaljakon peli hitsautuu yhteen, tulee siitä upeata. Tässä on kuitenkin iso riski. Itse en olisi ostanut Neymaria seuraan ollenkaan.