Barcelonan keskikenttämiehen Xavin mukaan hän ei pidä tavasta, jolla Real Madrid on pelannut Jose Mourinhon aikakauden aikana.

Xavin mielestä Chelseaan peräsimeen siirtyneen Mourinhon aikana madridilaisryhmä ei pelannut sellaista jalkapalloa kuin kaupungissa on totuttu näkemään.

– En halua ihmisten ajattelevan, että hyökkään aina Mourinhoa kohtaan, koska se ei ole tarkoituksenani, mutta selvästikään en pidä siitä jalkapallosta, mitä hänen joukkueensa pelaavat, Xavi sanoi Sport-lehdelle Marcan mukaan.

Xavi otti vertailukohdaksi jotkin aiemmat Real Madridin tähtisikermät:

– Oli turhauttavaa nähdä heidän pelaavan, koska heillä on ollut idea ja konsepti pelaamisesta. Uskomattomia pelaajia kuten Zidane, Roberto Carlos ja muut.

– He dominoivat pelin jokaisessa aspektissa. Sinun oli pakko antaa tunnustusta ja myönnettävä, että he olivat parempia. Samaa voi sanoa Quinta del Buitresta, toinen loistava ryhmä, jolla oli selvä virheetön jalkapallofilosofia, Xavi viittasi Madridin 80-luvun menestysporukkaan.

Xavi myös muistutti, ettei Barcelona ole muuttanut pelityyliään vähään aikaan:

– Me emme päästä kenttäämme kuivaksi, jotta se olisi kuin perunapelto. Emme potki vastustajaa jatkuvasti ja yritä provosoida. Emme tehneet sitä, kun Madrid oli parempi kuin me, Xavi pohti.

– Olemme voittaneet, hävinneet ja pelanneet tasan, mutta aina samoilla jalkapallon arvoilla. Kyse ei ole vain tuloksesta. On olemassa enemmän kuin voittaminen ja häviäminen, espanjalainen filosofoi.