Englannin Championship-tasolta lähelle Valioliiga-paikkaa Brightonin luotsanneen ex-Chelsea-pelaajan Gus Poyetin sunnuntai-ilta sai tylyn päätöksen.

Mies oli BBC:n asiantuntijakommentaattorina Confederations Cupin Espanja-Nigeria-ottelun suorassa lähetyksessä, kun juuri ennen puoliaikaa mies sai tv-kanavan henkilökunnalta tiedon potkuistaan.

Poyet oli jo toukokuussa saanut seuralta kiellon lähestyä pelaajiaan, koska oli antanut hävityn nousukarsinnan jälkeen kommentin medialle, missä hän kertoi pohtivansa tulevaisuuttaan tarkoin.

Seuran mukaan mies saattoi kommenteillaan rikkoi sopimustaan seuran kanssa, mutta ei ole suoraan halunnut managerin kanssa keskustella asiasta.

– En ole seuran kanssa ollut missään kommunikaatioyhteydessä sen koommin, Poyet kertoi BBC:lle Espanja-ottelun tauolla.

– Lienen ensimmäinen, joka on kokenut tällaiset potkut. Jokainen voi tehdä tästä omat johtopäätöksensä. Aion valittaa seuran päätöksestä ja selvittää asian. Nyt pitää ottaa asia viileästi ja selvittää mistä on kyse.

Poyet valmensi Brightonia vuodesta 2009 ja nosti seuran kolmostasolta lähelle Valioliiga-paikkaa. Brightonin voittanut Crystal Palace kaatoi Wembley karsintafinaalissa Watfordin ja nousi Valioliigaan.