Huuhkajien ja Esbjerg fB:n maalivahti Lukas Hradecky selvensi SuomiFutis-sivuston haastattelussa menestyksensä saloja. Hradeckyn mukaan hän on lopettanut stressaamisen pelikentällä ja keskittyy nykyisin vain olennaiseen.

Hradeckylla onkin allaan todellinen huippukausi. Mies on torjunut 16 nollapeliä. Lisäksi vahti sai tunnustusta, kun hänet arvostettiin Tanskan liigassa kevään profiilipelaajaksi.

Hyväntuulinen Hradecky toivoi, että hänen seurajoukkueasiansa selvisivät piakkoin. SuomiFutis-sivusto uutisoikin aiemmin tänään tiistaina, että Hradeckyn tuleva seura saattaa selvitä viikon sisään (uutinen).

Viime kautesi oli kerrassaan huikea. Mikä on tässä menestyksesi taustalla?

Siinä on ollut vähän sellaista henkistä puutosta. Olen joskus jopa pelännyt kentälle menemistä. Olen miettinyt toisten mielipiteitä.

Kaksi kolme vuotta sitten päätin, että nyt loppuu tällainen stressaaminen. Lähdin pitämään kentälle hauskaa, ja itseluottamusta on tullut.

Miten tämä pelko ilmeni?

Oli stressiä. Mietin, että olinko oikeassa paikassa. Tuli ajatelleeksi, otanko tämän pallon kiinni vai pääseekö tuo pallo menemään.

Jos vertaa johonkin teinivuosiin, se oli vähän sellaista, että saako tuon tytön seuraan tänään (nauraa). Se oli sellaista futisteineilyä.

Muistan toissa kaudelta, kuinka joskus ehkä vähän emmit tilanteisiin menemistä, jolloin verkot sitten soivat. Oletko kasvanut tämän vaiheen yli?

Niin näen ehdottomasti. Se vaihe on takana. Kaikkihan se on täällä pään sisällä. Ei se mistään hauiksen ympärysmitasta ole kiinni. Jos lähdet oikealla asenteella sinne ja tarpeeksi rennosti, niin kyllä sinne palloon pääsee.

Ei vaan saa miettiä liikaa. Täytyy pitää hauskaa kentällä. Tämä on kuitenkin vain jalkapalloa.

Club Brügge siirto ikävä kyllä kariutui kohdaltasi. Onko Esbjergissä enää mitään sellaista mitä voit saavuttaa näin huikean kauden jälkeen?

Tuo on tosi hyvä pointti. Se voi periaatteessa lähteä vaan yhteen suuntaan, ja se suunta on sinne huonompaan. Ihan varmasti tulisi taas kamppailua sarjapaikasta ensi vuonna.

Tämä on vähän sellainen poltteilla oleva kysymys. Ehkä nyt voisi olla aika lähteä jonnekin muualle.

Jaakko Käyhkö
(Twitter:@JaakkoKayhko)