Bröndby IF:n riveissä ensi kaudella pelaava Lukas Hradecky tapasi SuomiFutis-sivuston toimituksen Töölön jalkapallostadionilla. Hradecky kertoi kuulumisistaan ja otti muun muassa kantaa kohua herättäneeseen siirtoonsa.

Hradecky on pelannut viime vuodet Esbjerg fB:n riveissä. Erityisesti viime kausi sujui erinomaisesti, ja mies lukeutui liigan parhaimpien torjujien joukkoon. Kaikki eivät tykänneet, kun veräjänvartija vaihtoi maan sisällä maisemaa Bröndby IF:n riveihin.

Hradecky vaihtaa maisemaa taas sunnuntaina, kun mies palaa seurajoukkueen mukaan pre-seasonille. Hradecky saattaa myös vaihtaa seuraa ennen kuin nykyinen sopimus Bröndbyn kanssa päättyy.

Kauanko, Lukas, viihdyt vielä Suomessa?

Sunnuntaina olisi takaisin lento Kööpenhaminaan.

Johonkin kuulemma lähdetään leirille. Ihan tällainen kuukauden nopea valmistautuminen. Ei tarvitse painaa viittä kuukautta niin kuin täällä.

Puhuit aiemmin, ettet siirtyisi Tanskan sisällä toiseen seuraan. Mitä nyt sanot näistä puheista?

Tämä nyt oli vähän tyhmä sammakko. On tullut niin paljon haastatteluja annettua, että välillä lipsahtaa tämmöisiä. Vähän kadun tietenkin, että menin sanomaan näin. Tällaisen pienen raivovaiheen jälkeen jengi alkaa ymmärtää siellä.

Kuitenkin jalkapalloilijan ura on lyhyt, ja tässä mentiin kuitenkin kaikilla mittapuilla eteenpäin. Iso seura, ja totta kai taloudellinen kulmakin piti katsoa. Kyllä ihan tyytyväinen olen.

Vaikuttaisi siltä, että Bröndby on palaamassa huipulle ja Esbjerg palaamassa putoamistaisteluun. Näetkö ensi kauden itsekin juuri näin?

No sitä juuri. Kyllähän me aika lailla maksimoimme Esbjergin suorituksen. Siellä oli tosi nuori joukkue – ja voi olla, että meno jatkuukin samana. Sitä ei ikinä tiedä.

Nyt tosiaan keskityn Bröndbyhyn. Siellä on uudet kuviot, uudet tuulet, uusi koutsi ja uusi veskari, joka toivottavasti pääsee pelaamaan (nauraa).

Voisi kuvitella, että sopimuksessasi on jonkinlainen klausuuli, jotta pääset helpommin siirtymään ulkomaille parin vuoden sisällä.

On siellä. Se on tietyllä tavalla helpotettu. En suunnittele olevani neljää vuotta siellä.

Tavoitteeni on tietenkin päästä isompaan liigaan. Nyt lähinnä tässä yritetään todistaa, että pystytään pelaamaan samalla tasolla kahdessa eri joukkueessa ja kahdessa eri ympäristössä. Bröndby on vähän vaativampi ja täällä on isommat odotukset. Jos pystyy pelaamaan yhden tai kaksi hyvää kautta, sitten alkaa olla valmis isompaankin sarjaan.

Mikä olisi sellainen sarja, joka kiinnostaisi?

Espanjan näkisin enemmän itseni tyylisenä. Englannin Valioliigaa varten pitäisi käydä vähän salilla pumppaamassa – kun katselee, minkälaisia äijiä siellä on. Kunhan pääsee eteenpäin kovempaan sarjaan.

Käyt Turussa jokilaivoilla. Mitä tilaat tiskiltä?

Olen olutmiehiä. Jos on keskieurooppalaista olutta (Tshekki-Slovakia), se on minun suosikkijuomaani (nauraa).

Jaakko Käyhkö
(Twitter:@JaakkoKayhko)