Huuhkajien maalivahti Lukas Hradeckyn mielestä Veikkausliigan pallouudistus on tervetullut asia.

Veikkausliiga tiedotti tiistaina, että sarjassa siirrytään ensi kaudesta lähtien yhteiseen pelipalloon. HJK tulee tosin mukaan uudistukseen varustesopimuksen vuoksi vasta kaudelle 2015. Palloksi on valittu tanskalaisen SELECTin Brilliant Super -malli.

Esbjerg fB:stä Bröndby IF:n riveihin vaihtaneen Hradeckyn mielestä Tanskassakin on painittu pallo-ongelmien kanssa, joten uudistus auttaa joissain asioissa.

– Meilläkin Tanskassa treenaataan ennen tiettyjä vieraspelejä eri pallolla. Sen saa säästettyä pois, ja se helpottaa ihan arkielämää, Hradecky kertoo SuomiFutis-sivustolla.

Hradeckyn mukaan uusi pelipallo ei vaadi maalivahdilta erityistä sormien teippaamista, sillä pelivälineen lento-ominaisuudet ovat hyvät.

– Vakaa pallo, eikä se lentele niin paljon kuin jotkut muut. Meidän maalivahtien silmissä ei oikein voi parempaa palloa nähdä, veskari kiittelee.

Hradecky ei yleisestikään pidä heijaavista palloista. Kuten eivät varmasti myöskään hänen kollegansa.

– Yritetään lisätä viihdyttävyyttä, että saadaan veskari näyttämään vielä tyhmemmältä. Toivottavasti se jossain vaiheessa loppuu ja päästään vähän klassisempaan, Hradecky toivoo hymyssä suin.

Julkaisemme lisää Lukas Hradeckyn mietteitä myöhemmin tällä viikolla. Tuolloin veskari puhuu enemmän seurajoukkueasioistaan.

Jaakko Käyhkö
(Twitter:@JaakkoKayhko)