Tanskan suurseura Bröndby IF tiedotti keskiviikkona, että seura on tehnyt neljän vuoden sopimuksen Suomen maajoukkuemaalivahdin Lukas Hradeckyn kanssa.

Hradeky siirtyy seuraan toisesta tanskalaisjoukkueesta Esbjerg IF:stä, jonka takalinjoilla mies torjui viime kaudella peräti 16 nollapeliä 33. sarjaottelussa ja valittiin kevätkauden parhaaksi maalivahdiksi.

– Lukas on superhankinta. Hän on antanut monta huippunäytettä Esbjergissä ja on pystynyt pelaamaan jatkuvasti korkealla tasolla. Saamme nyt kovaa kilpailua maalivahtiosastollemme, mikä nostaa heidän tasoaan entisestään, päävalmentaja Thomas Frank kertoi seuran kotisivuilla.

Seuran urheilutoimenjohtaja on hyvillään siitä, että 23-vuotias suomalaisvahti liittyi seuraan. Hän näkee Hradeckyn kehittyvän seurassa edelleen kohti maailman huippua.

– Hradecky on epäilemättä yksi parhaita maalivahteja Tanskan pääsarjassa. ja näimme kuinka suuri rooli hänellä oli Esbjergin tuloksissa. Lukas on uskomattoman lahjakas maalivahti. Hänellä on vahva karsima ja hyvä tekniikka, myös jaloillaan. Hän vielä nuori ja kehittyvä maalivahti., urheilujohtaja Ole Bjur puolestaan hehkutti.

Hradecky siirtyi Tanskaan vuonna 2009 TPS:stä. Matkalla huipulle on ollut monta suvantovaihetta, mm. toissa kautinen putoaminen pääsarjasta.

Pelaaja kertoi aiemmin SuomiFutis-sivustolle sen olleen pohjakosketus, minkä jälkeen hän ja taustajoukkonsa asettivat uudet tavoitteet uralle ja hyvin on ainakin tähän asti mennyt.