Huuhkajien maalivahti Lukas Hradeckyn siirto Tanskan Esbjerg fB:stä saman sarjan Bröndby IF:n riveihin on herättänyt ihmetystä. Kummasteluun ei kuitenkaan ole mitään aihetta.

Hradeckylla on allaan huippukausi Tanskan liigassa. Suomalainen torjui Superligassa 16 nollapeliä, ja hänet valittiin kevätkauden profiilipelaajaksi. Mies oli kenties koko sarjan paras maalivahti kuluvalla sesongila.

Koska Hradeckyn sopimus päättyi menneen kauden jälkeen, suomalaisen ympärillä kiersivät siirtohuhut. Veräjänvartijaa vietiin vahvasti Club Brüggen riveihin, mutta tuo siirto lopulta kariutui. Kun siirtokuviot menivät pieleen, Hradecky löysi itsensä uudesta tilanteesta.

Esbjergissä ei ollut enää mitään saavutettavaa. Kuten Hradecky itsekin sanoi, tie voisi viettää vain alaspäin.

Oli aika etsiä uusi haaste.

Joskus puheet kannattaa syödä

Hradecky sanoi aiemmin, ettei hän pelaisi Tanskassa missään muussa seurassa. Nyt maalivahti varmasti katuu puheitaan, sillä ei hän varmasti ole kiusallaan sanojaan syönyt. Uran kannalta maisemanvaihto oli vain hyvä tehdä.

Eihän Hradecky muutenkaan ole mitään velkaa Esbjergille. Viime kauden huippuotteet riittivät varmasti seuralle kiitokseksi luottamuksesta. Fanien onkin turha lonksuttaa leukojaan Jyllannissa, vaikka avainpelaajan siirto maan sisällä toiseen seuraan varmasti harmittaa.

Tämä nyt on vain nykyjalkapalloa. Ura ajaa seurauskollisuuden edelle, eikä maata ole syytä vaihtaa ehdoin tahdoin, jos parempi tarjous tulee tutummasta ympäristöstä.

Luultavasti ensi kaudella tähän aikaan Esbjerg on palannut putoamistaisteluun ja perinteinen talousongelmat selvittänyt Bröndby on puolestaan takaisin kärkikahinoissa.

Silloin varmasti Hradeckyn siirtoakin ymmärretään paremmin.

Jaakko Käyhkö
(Twitter:@JaakkoKayhko)