Suomen A-maajoukkueeseen jo viime vuonna noussut Jere Uronen, 18, on yhä toipumassa tammikuisessa polven rustovamman operaatiostaan. Mies nousi viime kesänä myös seurajoukkueensa Ruotsin Allsvenskanin Helsingborgs IF:n runkopelaajaksi.

Seura sijoittui viime kaudella kuudenneksi, mutta johtaa tämän vuoden sarjaa neljällä pisteellä, kun Ruotsissakin vietetään maaottelutaukoa.

Paluu tositoimiin saa yhä odottaa ja se venynee loppukesään, mutta jotain valoa näkyy tunnelin päässä.

– Olen päässyt pikku hiljaa jo juoksemaan. En tiedä oliko huonoa tuuria vai mitä, mutta ei auta valittaa, Uronen valotti entisen seuransa TPS:n YouTube TV-kanavalla.

Uronen kertoo seuraavansa aktiivisesti kotimaan pelejä ja näki televisiosta myös TPS:n kauden ehkä makeimman voiton tähän mennessä.

– Seuraan tosi innolla, mitä täällä tapahtuu. Monia kavereita pelaa muissakin liigaseuroissa. Seuraan joka kierrosta. Jotain pelejäkin olen katsonut televisiosta. Näin esimerkiksi kun TPS kaatoi HJK:n 2-0. Hyvän peli osui kohdilleen.

Kova luotto Huuhkajiin

Kahden A-maaottelun mies uskoo, että Valko-Venäjän kaksi kertaa kohtaava Huuhkaja-ryhmä ottaa hyvät tulokset otteluista.

– Kyllähän Valko-Venäjä on ihan voitettavissa. Suomella on vähän muitakin loukkaantumisia ja pelikieltoja niin menee pakka vähän uusiksi.

– Eiköhän hyvä jengi saada kasaan ja katsotaan mitä tulee. Uskon, että Huuhkajat on kotipelissä vahva ja siitä saadaan henkinen yliote vieraspeliin.