Monivuotisen Veikkausliiga-pelaajan Mika Kottilan mukaan maaottelutauko ei juurikaan rasittanut HJK:ta.

HJK:lla oli useampi pelaaja maajoukkueiden mukana tauon aikana. Helsinkiläiset yrittivät siirtää torstain peliä FC Interiä vastaan, mutta tämä ei onnistunut.

Kottilan mukaan Klubin ei tarvitse kuitenkaan huolehtia kamppailun alla:

– Paljon tuli turhaa porua HJK:n suunnalta ennen maaottelutaukoa. Näin jälkikäteen voidaan todeta, että ihan hirveästi maaottelut eivät HJK:n pelaajia rasittaneet. Eiköhän Forssellkin ole toipunut viikon takaisesta viisitoistaminuuttisestaan Valko-Venäjää vastaan! Kottila sanoo peliyhtiö Betssonin tiedotteessa.

– Osalle jengeistä tauko on tehnyt hyvää, osalle, kuten FC Hongalle, siitä saattoi olla haittaa. Honka oli niin hyvässä iskussa ennen breikkiä, että saman tason löytäminen voi taas hetken viedä.

Kottila uskoo myös, että sarjajumbo FC Lahti piristyy Juha Malisen komennossa.

– Juha Malisen debyytissä Lahden vieraaksi tulee alkukauden komeetta VPS. Minä uskon vakaasti siihen, että Lahti tulee ottamaan tästä matsista täydet pisteet. Malinen lähtee tähän peliin eskarifutis-pohjalta. Pelaajilta karsitaan kaikki vaihtoehdot minimiin, kaikki ylimääräinen heivataan pois.

– Lahdessa keskitytään nyt yksinkertaistamiseen, joten taitofutista ei Kispissä ole luvassa muutamaan viikkoon. Yksinkertainen futis on usein tehokasta, ja Malisjussin motivointikyvyt tiedetään. Siksi valmentajanvaihdos tuo kolme pinnaa Lahdelle, Kottila ennustaa.