Espanja ja Italia ratkoivat torstai-iltana Confederations Cupin finaalipaikan pitkän kaavan kautta, kun sekä varsinainen peliaika että jatkoaika eivät tuoneet maalia. Italia oli kenttätapahtumissa hallitsevampi osapuoli hallitsevaa maailman- ja Euroopan-mestaria vastaan.

Rangaistuspotkukilpailussa 12 ensimmäistä vetäjää – kuusi pelaaja molemmilta joukkueilta – onnistuivat, mutta 13. laukojana ollut Italian Leonardo Bonucci ampui pelaivälineen yli maalin omalla vuorollaan. Kun perään Espanjan Jesus Navas onnistui, eteni Espanja turnauksen sunnuntaiseen finaaliin isäntämaa-Brasiliaa vastaan. Italia taistelee puolestaan pronssiottelussa Uruguayta vastaan finaalin alla.

Italialle tappio oli karvas, sillä se pääsi mittamaan tasoaan Espanjaan myös viime kesän EM-turnauksen finaalissa. Silloin Espanja jyräsi 4-0-voittoon ja jälleen tuli pettymys.

– Olemme pettyneitä tästä tuloksesta, koska meillä oli itseluottamusta ja tiesimme, että vuoden 2012 EM-finaali ei ollut meidän parasta tekemistämme. Silloin otteluohjelma vaikutti asiaan, Italian puolustaja Giorgio Chiellini kertoi RAI Sportille.

– Tiesimme, että pystymme pelaamaan hyvän ottelun ja totta puhuen kamppailu meni jopa paremmin kuin odotimme. Jos joukkueista olisi pitänyt peliesityksen perusteella valita parempi, se olisi ollut Italia.

Chiellinin mukaan joukkue sai maksaa kovan hinnan hukkaamistaan paikoista. Joukkue loi vaarallisemmat tilanteen varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla Emanuele Giaccherini osui tolppaan, kuten toki teki myös Espanja Xavi.

– Meidän olisi pitänyt johtaa jo kahdella maalilla avauspuoliajan jälkeen. Tietenkin ottelun mittaan energiatasot putosivat ja väsymys nousi esiin. Jatkoajalla odotin vain pelin päättymistä, koska olin romuna.

– Tulos on sääli, mutta pidämme päämme pystyssä vaikka nyt tunnemme olomme turhautuneiksi.

Confederations Cupin pronssipeli Uruguay-Italia pelataan sunnuntaina klo 19.00 Suomen aikaa, finaali Brasilia-Espanja on vuorossa maanantain vastaisena yönä klo 01.00.